Ordu’da milletvekili genel seçimlerinde aldığı 48 bin 404 oyla milletvekili çıkaramayan MHP, seçim sonuçlarına itiraz etti. Milliyetçi ve Muhafazakar Parti’nin (MMP) ile oylarının karıştırıldığını ileri süren MHP’nin yaptığı itiraz üzerine Ordu Merkez, Perşembe, Fatsa ve Ünye’de oylar yeniden sayılacak.

MHP Ordu İl Başkanı Hamza Aldeniz, oy sayımı sırasında partileri ile MMP oylarının kayıt altına alınırken karıştırıldığını iddia ederek, "Birebir tespitlerimiz var" diye konuştu. Özellikle Ordu merkez başta olmak üzere Perşembe, Fatsa ve Ünye’deki sonuçlara itiraz ettiklerini söyleyen Aldeniz, "Geçersiz oylara ve bazı sandıklara itiraz ettik. Örneğin bir sandıkta Milliyetçi Hareket Partisi’ne sıfır yazılmış, Milliyetçi ve Muhafazakar Partisi’ne 36 oy yazılmış. Böyle birşey olabilir mi? O oylar bizim oluyor yani. Tutanaklar tutulurken yanlış yerlere yazılmış. Bir de geçersiz oylar var bildiğimiz, onlara itiraz ettik. Şu anda oylar yeniden sayılıyor. Ordu Merkez, Ünye, Fatsa ve Perşembe’deki oylar yeniden sayılacak" diye konuştu.

MHP, itirazlarına söz konusu olan resmi olmayan kesin sonuçlarda Ordu merkezde 15 bin 255, Perşembe’de 3 bin 86, Fatsa’da 6 bin 884 ve Ünye’de 6 bin 6 oy almış, il geneli toplamında da 48 bin 404 oy almıştı. MMP ise resmi olmayan kesin sonuçlara göre Ordu merkezde 94, Perşembe’de 29, Fatsa’da 84, Ünye’de 97 ve il genelinde ise 527 oy almıştı. Ordu İl Seçim Kurulu toplamda 9 bin 707 oyu ise geçersiz oy olarak açıklamıştı. Ordu’da AK Parti 5, CHP ise 1 milletvekili çıkarmıştı.