Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında Hürriyet gazetesi yazarı Oktay Ekşi'nin yazdığı yazıya ve istifasına da değindi.

Başbakan, üslup bozukluğunun sadece liderde olmadığını söyleyerek, "Kılavuz karga meselesi... Tencere kapak... Birileri içlerindeki gerçek hissiyatı artık dökmeye başladı. Güya çevre duyarlılığıyla yazı yazanların, bizzat kendilerinin çevresini kirlettiği görüldü, buna gönül çevresini kirletmek denir. Bunlar insana saygıyı unuttular. Bu üslup dünyanın hiçbir yerinde ifade, düşünce, basın özgürlüğüyle ifade edilemez. Bizim medyaya yönelik eleştirilerimiz hep bu yönde olmuştur.

Bugüne kadar üstü örtülü yapılan saldırılar, geçtiğimiz hafta dil ile yazı ile tekrar edilmiştir. 1940'lardan itibaren cumhuriyetin asıl sahibi, yani cumhur, Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinden adeta uzak tutuldu. İşte bu tür yazıyı yazanların, basın konseyi gibi ahlak ilkelerini öne çıkaran bir konseyin başında, bu tür bir temsilcinin olması Türk basını ve Türkiye için bir yüz karasıdır. Basın Konseyi'nin bu noktada zerre kadar basın ilkesine, basın etiğine saygısı varsa, önce 'biz böyle birisiyle yürüyemeyiz' deyip tard etmeleri lazım. Bu ülkede yıllarca cumhur, seçkinlerin resepsiyonlarına giremedi. Aynı ortamı paylaşmadılar. Ne zaman ki o duvar yıkıldı, AK Parti iktidarıyla cumhuriyet, cumhurla kucaklaştı; bu sefer de o beyefendiler o resepsiyonları boykot etmeye başladılar" dedi.