Atletizmde hafta sonu Avrupa Takımlar Şampiyonası 1. Lig mücadelesinin yanı sıra 18-25 Haziran'da Dünya İşitme Engelliler Tenis Kupası'na ev sahipliği yapacak İzmir, ağustos ayında basketbolda (A) Milli Takım seviyesinde yapılan “Efes Pilsen World Cup”a sahne olacak.

Ulusal ve uluslararası bir çok organizasyonunu yapıldığı İzmir'de bu hafta sonu iki heyecan birden yaşanacak. Erkek ve bayan Atletizm Milli Takımları'nın katılacağı Avrupa Atletizm Şampiyonası 1. Lig müsabakalarında ülkeler Süper Lig'e yükselme mücadelesi yapacak. Atatürk Stadı'ndaki mücadeleye bayanlar ve erkeklerde Türkiye'nin yanı sıra Belçika, Finlandiya, Hırvatistan, Hollanda, İrlanda, İsviçre, Macaristan, Norveç, Romanya, Slovenya ve Yunanistan katılacak.

Bu heyecanın yanı sıra 18-25 Haziran tarihlerinde Karşıyaka Zübeyde Hanım Mahallesi Tenis Eğitim Merkezi'ndeki “Dresse and Maere” Tenis Kupası'nda Türk sporcuların yanı sıra Almanya, Avusturya, Avusturalya, Çin, Fransa, Japonya, İngiltere, İspanya, Rusya, Slovenya ve Tayvan'dan katılımcılar yer alacak. 4 yılda bir gerçekleşen turnuva, son olarak 2007'de Almanya'nın Münih kentinde yapılmıştı.

Bu iki organizasyonun ardından İzmirliler ağustos ayı içinde daha önce 2007'de de İzmir'de yapılan “Efes Pilsen World Cup”ı takip edebilecek. Basketbolda, Litvanya'da yapılacak 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası öncesinde önemli bir hazırlık niteliği taşıyan turnuva, 11-13 Ağustos'ta Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜR VEKİLİ ALİ SALBAŞ

Gençlik ve Spor İzmir İl Müdür Vekili Ali Salbaş, geçen dönemde il genelinde yaklaşık 5500 mahalli müsabakanın oynandığını, kent genelinde 106 bine yakın lisanslı sporcudan 30 bininin faal olduğunu ifade etti.

Salbaş, organizasyon altyapısı sağlam olan İzmir'in ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam ettiğini belirterek, hafta sonu yapılacak organizasyonlarla ilgili her türlü hazırlığın tamamlandığını söyledi.

Ağustos ayı içinde yapılacak “Efes Pilsen World Cup”ın oynanacağı Halkapınar Salonu'nun çatısındaki sorunun genel müdürlüğe iletildiğini ifade eden Salbaş, en kısa zamanda gerekli kaynağın aktarılarak, problemin çözüleceğini kaydetti.

Salbaş, her yıl düzenli olarak hizmet veren il spor okullarına katılan öğrenci sayısının her geçen sene arttığını belirterek, “Geçen yıl yaklaşık 20 branşta 4 bin küsur civarında katılım olmuştu. Bu yıl 32 branşta yapılacak organizasyona katılımın 6 bine çıkmasını hedefliyoruz” dedi.

YENİ YATIRIMLAR

Atatürk Stadı'nın yer aldığı kompleksin içine bir kapalı yüzme havuzu yapılmasının planlandığını bildiren Salbaş, “Atatürk Stadı, bütün milli takımların kamp yapabildiği bir kompleks. Bunun içine bir de kapalı yüzme havuzu yapılması konusunda bir düşünce var. Sporcu kamp eğitim merkezinin de daha işlevsel hale gelmesini istiyoruz. Burası hakkında kendi düşüncemizi kabul ettirebilirsek bakım onarımdan daha çok, oraya yeni bir tesis yapmak istiyoruz” diye konuştu.

İZMİR'DEKİ STATLAR


Salbaş, Alsancak Stadı'nın Altay tarafından kiralandığını ve sözleşmesinin bu ay sonu biteceğini, Altay'ın kiralama işlemini yenilemek için başvurusunun bulunduğunu kaydetti. İzmir'deki statların kullanımının çok yoğun olduğunu ifade eden Salbaş, Altınordu'nun da Buca İlçe Stadı'nı kiralamak için girişimlere başladığını sözlerine ekledi.