CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Anayasa değişikliği konusunda, “Ana muhalefet ve muhalefete gideceğiz. Kabul buyururlarsa oturur, uzlaşmayla yaparız” diyen Başbakan Tayyip Erdoğan’a, “Kapımız açık” yanıtı verdi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın balkon konuşmasında dile getirdiği Anayasa değişikliği konusunda şunları söyledi: “Sayın Başbakan bu konuda gelirlerse kapımız açık. Biz Anayasa değişikliği konusunda samimiyiz. Yapılacak şeyler de belli. Meclis’te uzlaşma komisyonu kurulur. Her parti eşit temsilci verir. Geçmişte bu model uygulandı ve böyle bir gelenek var. Bu uygulama yapılırsa mesafe de alınır.”

Helallik vermedi

Kılıçdaroğlu, “Başbakan ‘İstemeden incittiğimiz siyasiler varsa onlardan da helallik diliyorum’ dedi. Helallik veriyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Hayır, bu doğru bir politika değil. Şunun için hayır diyorum. Kırdığını biliyorsun, galip geldikten sonra özür diliyorsun, olmaz. Önceden bilerek konuşacaksın. Bilerek konuşmuyorsan o zaman iyi politikacı değilsin.” Kılıçdaroğlu, “Kırgınsınız yani” sorusu üzerine de “Kırılmaz olur muyum. En ağır küfürler edildi. Aynı küfürleri ben ona yapsaydım ne yapardı acaba?” dedi.

Füle’den telefon

AB Genişleme Yüksek Komiseri Stefan Füle, dün Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, “Umarım, anayasa uzlaşma ile değiştirilir” dedi. Kılıçdaroğlu, “Bizim isteğimizde uzlaşma yolu” dedi.