MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklamasında kaset skandallarına değinerek, “Partimizi Meclis dışında bırakmaya dönük sistemli, planlı, tuzak ve komplolar milletimizin kararlılığına çarpmış ve sonuçsuz kalmıştır” değerlendirmesini yaptı. Bahçeli, gece yarısı yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

Sonuna kadar saygılıyız


Milli irade tecelli etmiş ve kararını vermiştir. AKP geçerli oyların yaklaşık yüzde 50’sini alarak 3’üncü defa tek başına iktidara ulaşmıştır. MHP ise yaklaşık yüzde 13 oy oranıyla 54 milletvekili kazanmış ve Meclis’in 3’üncü partisi olmuştur. Milletimiz MHP’ye muhalefet görevini vermiştir. Partimiz, büyük Türk milletinin tercihine sonuna kadar saygılıdır.

Ne var ki seçim arifesinde sahnelenen oyunlar ve senaryolar birçok açıdan düşündürücü ve tartışmaya açık bir durumu da ortaya çıkarmıştır. Partimizi baraj altında bırakmaya dönük kirli bir kampanya, merkezinde AKP’nin bulunduğu geniş bir ittifak tarafından tüm gücüyle icra edilmiştir.

Kamuoyunu yönlendirmek maksadıyla sürekli olarak ilan edilen anketler, MHP’ye yönelik psikolojik operasyonun önemli bir unsuru olmuştur. MHP’nin temsil edilmediği bir Meclis yapısının hayat bulması için insaf, vicdan, haya, hukuk ve ahlak dışı her türlü yola başvurulmuştur. Hatta YSK’nın partimizin ihraç ettiği bazı milletvekili adayları ile ilgili yanlı tutumu ve işi yokuşa süren tavrı son derece yakışıksız olmuş ve oynanan oyunların bir parçası olduğu şüphesini güçlendirmiştir. Çifte standartlı bu uygulamanın öncelikle MHP’yi kamuoyu nezdinde zor durumda bırakmaya dönük olduğu kuşkusuzdur.

Millet yalnız bırakmadı

Başbakan Erdoğan’ın iftiralarının, ağır hakaretlerinin ve tezgâhlarının hedefinde partimiz yer almıştır. Buna rağmen Türk milleti, MHP’yi sahiplenmiş ve yalnız bırakmamıştır. Partimizi Meclis dışında bırakmaya dönük sistemli, planlı, tuzak ve komplolar milletimizin kararlılığına çarpmış ve sonuçsuz kalmıştır. Çok meşakkatli seçim süresinde fedakârca çalışan tüm teşkilat mensuplarımıza ve dava arkadaşlarımıza bu vesileyle teşekkür ediyorum. MHP’nin güçlü bir şekilde Meclis’te temsil edilmesi için oylarıyla yardımını ve desteğini esirgemeyen milletimize şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçlarının hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Odasından izledi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, oyu Ankara’da Çankaya Anıttepe İlköğretim Okulu’ndaki 4460 sayılı sandıkta kullandı. Bahçeli, seçimi Genel Merkez’deki odasından takip ederken, parti yemekhanesinden getirilen yemekleri yiyip, bol bol çay içti. MHP’liler, sonuçları sakin bir tavırla izlediler.