Fatih İlköğretim Okulu öğrencileri okul bahçesinin yeniden düzenledikleri projelerini İTÜ öğrencileri ile birlikte çizdiler. Birinci olan proje Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilecek. Projenin koordinatörlüğünü ise Genç Hayat Vakfı yürütüyor.



Fatih Belediyesi, Genç Hayat Vakfı, İstanbul Teknik Üniversitesi ile Fatih İlköğretim Okulu yönetiminin girişimi ile öğrenciler okul bahçelerini yeniden tasarladı. Dereceye giren proje Fatih Belediyesi tarafından uygulanacak.

Fatih Ali Emiri Efendi Kültür Merkezi’ndeki projelerin tanıtım toplantısına, Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Genç Hayat Vakfı Başkanı Beyza Zapsu, İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Seçkin, Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Cahit Top, okul yöneticileri, öğretmenler, jüri üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında konuşan İTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağatay Seçkin, bir ilki yaşadıklarını ifade ederek, bu projenin koordinatörü Genç Hayat Vakfı’na, projenin hayata geçmesine tam destek veren Fatih Belediyesi’ne, keyifli bir çalışma ortamı yaşattıkları için Fatih İlköğretim Okulu yönetimine ve minik mimarlarla birlikte çalışan Peyzaj mimarlığı öğrencilerine teşekkür etti.

Genç Hayat Vakfı Başkanı Beyza Zapsu, üniversite, sivil toplum kuruluşu, yerel yönetim ve eğitim kurumunun birlikte oluşturduğu bir projenin hayata geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Zapsu, öğrencilerin okul bahçelerini kendi istekleri doğrultusunda şekillendirmesinin de önemli olduğuna dikkat çekti.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, küçük mimarlara seslenerek, medeniyetlerin buluşma noktası olan İstanbul’un kalbi tarihi yarımadada yaşamanın büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirdiğine dikkat çekti.


Başkan Demir, “Yerel yönetimlerin daha yaygın ve iyi hizmet sunabilmeleri için üniversite ve sivil toplum kuruluşları ile işbirliği içerisinde projeler hayata geçirmeleri gerekiyor. Bu proje de onlardan biri. Okul bahçesi için yapılacak çalışmanın kararını vermek için proje çalışması yapan küçük mimarları tebrik ediyorum. Bu projenin hazırlanmasında edindiğiniz bilgi birikimi ve tecrübenin gelecek eğitim hayatınızda faydalarını göreceğinizi tahmin ediyorum. Her alanda olduğu gibi mimari alanda da bizi başarı ile temsil edeceğinize inanıyorum.” dedi.

Fatih Kaymakamı Hasan Karakaş da projenin destekçileri arası yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, küçük mimarları çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Konuşmaların ardından Fatihli küçük mimarlar, üniversite öğrencisi abla ve ağabeyleri ile birlikte bahçe düzenlemesi ile ilgili mimarlık projeleri sundular. Çoğunluğu meyve isimlerinden oluşan Çilek, Ananas, Erik, Frambuaz ve Kapuçino isimli beş grup, beşer dakikalık zaman dilimi içerisinde hazırladıkları projeleri anlattılar.

Sunumların ardından verilen arada jüri üyeleri projeleri tek tek değerlendirdi. Herkesin merakla beklediği birincilik projesinin kararı ise bir hafta sonra belli olacak. Birinci seçilen proje Fatih Belediyesi tarafından Fatih İlköğretim Okulu bahçesinde uygulanacak.