Kocaeli'nin Derince İlçesi'nde bulunan Çınarlı İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün gazetecilere seçimle ilgili görüşlerini açıklarken, bir gazetecinin espri olsun diye, "Oyunuzu hangi partiye verdiniz?" şeklindeki sorusu herkesi güldürdü.

Bakan ise önce şaşırdığı bu soruyu "Ben mi? Söylemeyeyim" diye cevaplandırdı. Bakan Ergün ayrıca Türkiye'de yarın yeni bir dönemin başlayacağını söyledi.

Kocaeli bölgesinde oy verme işlemleri sabah saatlerinde oldukça sakindi. Sandıkların bulunduğu okul ve diğer binalar öğlene doğru hareketlendi. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ise saat 10.00'da eşi Güler Ergün ile birlikte Kocaeli'nin derince İlçesi'ndeki Çınarlı İlköğretim Okulu'nda oyunu kullandı. Seçim yasakları olduğu için ayrıntılı açıkllama yapmak istemeyen bakan Ergün'e bir gazeteci, espri olsun diye "Oyunuzu kime verdiniz?" şeklindeki sorusu ise herkesi güldürdü. Bu soruya önce şaşıran Bakan Ergün, "Ben mi? söylemeyeyim. O gizli biliyorsunuz. Açılınca belli olacak" diye cavaplandırdı. Ergün, Türkiye'de herkesin artık sandıktan çokan neticeye razı olduğunu, tartışmaların geride kaldığını belirterek "Yarından itibaren Türkiye'de yeni bir dönem başlamış olacak" dedi.