Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Suriye'yi biz günlük istihbaratla çok yakın takip ediyoruz ve çok detaylı takip ediyoruz. Sivil-asker en kötü senaryolara karşı hazırlığımızı da yapmış vaziyetteyiz'' dedi.

Ordunun müdahale hazırlığında bulunduğu Suriye'nin kuzeyinden Türkiye'ye sığınanların sayısı her geçen gün artıyor. Bugün ise büyük bir göç bekleniyor.. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Suriye'yi biz günlük istihbaratla çok yakın takip ediyoruz ve çok detaylı takip ediyoruz. Sivil-asker en kötü senaryolara karşı hazırlığımızı da yapmış vaziyetteyiz'' dedi.

TÜRKİYE'YE GEÇEN SURİYELİLERİN SAYISI 3 BİNE ULAŞTI


Suriye'deki olaylar nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriye vatandaşlarının sayısının 3 bine ulaştığı bildirildi.

Yetkililerden edinilen bilgiye göre, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından Suriyeli vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için Hatay Valiliğine 750 bin TL gönderildi.

Gelenlerin büyük çoğunluğunun yaşlı ve çocuklardan oluştuğu, ancak muhtemel terörist sızmalarının önlenmesi için de özen gösterildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, bölgeye 600'e yakın çadır kuruldu. Ancak bu çadırların büyük bir kısmının henüz boş olduğu kaydedildi. Ayrıca bölgeye 6 bin civarında battaniye, yaklaşık 3 bin yatak, seyyar mutfak, banyo ve tuvaletler gönderildi.

Suriyeliler arasındaki 60 yaralının da tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Suriye vatandaşları Hatay'a bağlı Yayladağı, Altınözü ve Boynuyoğun'da barındırılıyorlar.