Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, dün akşam saatlerinde Tarabya Bayırı Caddesi üzerinde bulunan Tarabya Minibüs Durağı’na uğrayarak şoförlerle bir süre sohbet etti.

Çoğu zaman uçağa yetişmek için aceleyle Tarabya'dan geçtiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Gül, "Dedim şurada bir duralım, buranın çayı iyi olur " şeklinde konuştu.

Durakta ikram edilen çayı içen Cumhurbaşkanı Gül, şoförlerle ekonomi üzerine sohbet etti.

Memlekette istikrar olduğunu söyleyen bir şoförlere, "Çok önemli. Şimdi bakın Avrupa ülkelerine gidip geliyoruz. Adamlar gıbta ediyorlar Türkiye'ye. Yunanistan batmak üzere. Bir kişinin ödeme gücü zayıfsa yüksek faiz isterler. Ödeme gücü fazlaysa düşük faiz ister. Ülkeler de böyledir. Almanlar, iyi elemanlar Türkiye'ye dönüyor diye telaşlanıyor" şeklinde konuştu.

"Çok meşgul adamcağız"

"Başbakanımızı göremedik" diyen bir şoföre de Cumhurbaşkanı Gül, "Çok meşgul adamcağız" yanıtını verdi.

Şoförlerin aylar önce Tarabya Köşkü çıkışında Başbakanın kendilerine uğradığını hatırlatması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, "Bizden çıkınca uğramış. Ertesi gün gördüm. Altınçilek almış" dedi.

Şoförlerle bir süre sohbet eden Cumhurbaşkanı Gül, vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül alkışlar arasında makam aracına binerek Tarabya Köşkü'ne hareket etti.