Pakistan'da yayım yapan Dawn News gazetesinin haberine göre, Kızılay ve Kızılhaç örgütleri yetkililerinin İsviçre'nin Cenevre kentinde yaptıkları basın toplantısında, Pakistan'da Muson yağmurlarının neden olduğu seller nedeniyle milyonlarca insanın yaklaşan kışa evsiz gireceği belirtildi.

Kızılay ve Kızılhaç adına açıklama yapan Kızılhaç Sel Bölgeleri Koordinatörü Nelson Cestano, milyonlarca insanın evlerine dönmesi ya da barınak sağlanması durumunda da insani yardımların devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ülkenin kuzeyindeki Hayber Paktunva Eyaleti ve orta kesimindeki Pencap Eyaletinde selzedelerin büyük bir kısmının köylerine döndüğünü belirten Cestano, sellerin üzerinden 3 aydan fazla süre geçmesine rağmen güneydeki Sind Eyaletinde bir milyondan fazla insanın hala çadır, gıda ve temiz suya ihtiyacı olduğunu kaydetti.

Cestano, evlerini ve topraklarını kaybeden insanlara gelir desteği sağlanması ve selzedelere en az iki yıl daha insani yardımın devam ettirilmesinin gerekeceğine işaret etti.

Pakistan'da temmuz ayı sonlarında başlayan Muson yağmurlarının neden olduğu sellerde 2 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, 8,5 milyon kişi evsiz kalmış ve 20 milyondan fazla kişi de sellerden etkilenmişti.