İki grup arasında çıkan arbedede CHP’li İsmail Koç bıçakla hafif yaralandı. AK Parti İzmir İl Seçim İşleri Başkanı Refik Uzun, "Arkadaşlarım bayrak asma çalışması yaparken CHP’li bir grup saldırmış. Saldıranları ben de gördün alkollüydü" dedi. CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus ise, "Arkadaşlarım AKP’liler tarafından saldırıya uğradıklarını söyledi. Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geleceği için süsleme yapıyoruz" dedi.

Basmane Meydanı’na parti bayrağı asmak isteyen AK Partililer ile CHP’liler arasında bugün saat 02.30 sıralarında gerginlik oldu.. İddiaya göre meydana bayrak asamaya çalışılan AK Parti’li 3 kişiye CHP’li bir grup müdahale etti. AK Parti bayrakları indirildi. Çıkan kısa süreli arbedede CHP’li İsmail Koç bıçaka hafif yaralandı. Müdahale eden polis gerginliği yatıştırırken, AK Parti İzmir İl Seçim İşleri Başkanı Refik Uzun ve CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus olay yerine geldi.

UZUN: "ALKOLLÜ CHP’LİLER ARKADAŞLARIMIZA SALDIRDI"

Arkadaşlarının saldırıya uğradığını öne süren AK Parti’li Refik Uzun, şöyle dedi:
"Arkadaşlar burada bayrak asma çalışması yaparken CHP’li bir grup saldırmış. Saldıranları ben de gördün alkollüydü. Biz de geldik sakinleştirdik ortamı. Bu tür olayları kınıyoruz. Çünkü biz seçim çalışmalarında kimseye müdahale etmedik. Burası ilçe binamızın önü, yasal olarak bayraklama hakkı bizde. Buna rağmen 3 arkadaşımız burada çalışırken 30 kişi saldırmış."

CHP’Lİ TUNUS: AKP’LİLER SALDIRDI


CHP Konak İlçe Başkanı Aytekin Tunus, arkadaşlarının saldırıya uğradığını belirterek, "Yaklaşık 50 gündür bu alanda çalışma yapmadık. Bugün Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaoğlu geleceği için süsleme yaptık. Arkadaşlar alan süslemesiyle ilgili buradaydı. AK Parti’li arkadaşların saldırısına uğradıklarını söylediler. Kimseye saygısızlık yapmadık, kimsenin bayrağını indirmedik. Sadece İzmir’de yerelde iktidar olduğumuz bir noktada süsleme yapmak istedik. Saldırıya uğradık" dedi.
Olayın ardından polis ekipleri meydanda güvenlik önlemleri alırken, indirilen AK Parti bayrakları tekrar asıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.