Çevre Şenliği Fatih’te Yürüyüş ve Çeşitli Etkinliklerle kutlandı.

Demir, “ Her gün 2 bin sokağı süpürüyoruz. Halbuki bunun yerine gençler sokağına sahip çıkarsa biz de bu kaynakları eğitime ve yeşil alan oluşturmaya ayırırız.”




Fatih Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından Çevre Haftası nedeniyle düzenlenen 1. Çevre Şenliği Sultanahmet Meydanı’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Çevre Şenliği, Beyazıt Meydanı’ndan, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’in katılımı ile Maskot Bando eşliğinde Animatörler, Pil Adam, Yağ Adam, Süpürgeciler, ilköğretim okulları öğrencileri, halk oyunları ekipleri eşliğinde yürüyüş kortejiyle başladı. Şenlik programı Sultanahmet Meydanı, Mehmet Akif Ersoy Parkı Amfi Tiyatro sahnesindeki etkinliklerle devam etti.

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, şenliğin açılışında yaptığı konuşmasında, ilçede yaklaşık 2 bin sokağı her gün süpürdüklerini ve belediyenin bütçesinin önemli bir kısmının bu nedenle heba olduğunu belirterek, “Halbuki bunun yerine gençlerimiz sokağına ve mahallerine sahip çıksalar, biz belki kaynağımızın çok önemli bir kısmını bu alana harcamaktan kurtulmuş oluruz. O kaynakları daha fazla eğitime ve yeşil alana ayırırız” dedi. Demir, Fatih'in adeta medeniyetin yarıştığı yer olduğunu ifade ederek, böylesine bir yerde çevre bilincinin ve duyarlılığının oluşturulması için Fatih Belediyesi olarak tüm eğitim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte çalıştıklarını kaydetti.

Demir, hedeflerinin çevre bilincinin ve sorumluluğunun insanlara yerleştirilmesi olduğunu vurgulayarak, “Bunu da geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızla paylaşırsak onların bu konuda eğitimini sağlarsak başarmış oluruz” dedi. Bu nedenle ‘Dünya Çevre Günü’nde özellikle çocuklarla bir arada olmak istediklerini belirten Demir, bu dünyada yaşamak ve refaha kavuşabilmek için dünyanın tüm nimetlerini değerlendirirken gelecek nesillere, dünyanın ortak mirası olan bu şehri de bırakmak zorunda olduklarını dile getirdi.

Demir, herkesin tarihi eserlere sahip çıkması gerektiğine dikkat çekerek, Fatih Belediyesi olarak, ilçede bina cephesi yenilemesi yaptıklarını, bütün bunları tarihi yarımadayı mimarisine, geçmişine ve dokusuna uygun bir hale getirmek için çalıştıklarını ifade etti. Başkan Mustafa Demir, çocuklardan öncelikli olarak sorumlu bulundukları okullarını, daha sonra da sokaklarını ve mahallelerini temiz tutmalarını istedi.

Başkan Mustafa Demir, bu arada, İstanbul'daki ilköğretim okulları arasında yapılan ‘Atık Pil Toplama Yarışması’nda toplam 6 ton 521 kilogram pil toplayarak Fatih'in birinci olmasını sağlayan 3 okula teşekkür belgelerini verdi. Fatih’teki Fındıkzade İlköğretim Okulu birinci, Karagümrük İlköğretim Okulu ikinci, Mimar Sinan İlköğretim Okulu ise üçüncü oldu. Etkinlikler çerçevesinde Sultanahmet Meydanı’nda, çevre duyarlılığını oluşturmak adına 10 bin atık pet şişeden yapılmış ‘Geri dönüşüm ağacı da sergilenmeye başladı. Şenlik halk oyunları ekipleri, dans gösterileri, rap grupları, Kerem Eser(Paytak) jonklör show ve Fatih Belediyesi Ahırkapı Roman Orkestrası konseriyle akşam saatlerine kadar devam etti.