‘Damar nakli’ ile ayağı kurtarılan Gülden, “Baba bir daha Taksim’e gitmeyelim” dedi.

Fransa’dan 4 günlük tatil için babası Ali Güngör ile birlikte Türkiye’ye geldi 24 yaşındaki Gülden Güngör. Tatilinin ikinci gününde, alışverişe çıktığı İstiklal Caddesi’ne giderken bombanın hedefi oldu. Tam da telefonuyla Atatürk Anıtı’nın fotoğrafını çekmeye çalışırken.

Saldırı sonrası baldırından yaralanan babası Ali Güngör ile hemen Taksim İlk Yardım Hastanesi’ne kaldırılan Gülden Güngör’e ilk müdahale burada yapıldı. Bacak damarlarında ağır tahribat olması nedeniyle Güngör, Siyami Ersek Göğüs ve Kalp Damar Cerrahi Hastanesi’ne sevk edildi. Ameliyata girmeden önce kızını görme fırsatı bulan baba Ali Güngör, “Kızım bana ‘Bir daha Taksim’e gitmeyelim baba. Canım çok yanıyor’ baba dedi. Doktorlar daha fazla konuşmasına izin vermedi” diye  konuştu.

BABA İSYAN ETTİ
Fransa’da çok iyi bir yaşam sürdürdüklerini anlatan baba Ali Güngör, “Gurbette 22 yıldır yaşıyoruz başımıza bir şey gelmedi. Kendi memleketimizde ne hale geldik. Bu saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyorum. Kınıyorum” dedi.

Ali Güngör, “Doktorlar yüzde 99 diz altından kesilebileceği ihtimalini anlattılar. Hazırlıklıyım ama ümidimi yitirmiyorum” diye konuştu.

4 saat süren operasyonun ardından hasar gören damarı değiştirilen Gülden’in bacağı kesilmekten kurtuldu.
.