31 Ekim Pazar saat 02.00 sıralarında, çok sayıda sabıkası bulunan 20 yaşındaki A.G. D., 17 yaşındaki E.D. ve 25 yaşındaki M.K. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde Seçkin Saruhanlı’ya ait Cücesan Cüteks Tekstil şirketine geldiler. M.K. gözcülük yaparken A.G.D. ve E.D., iddiaya göre Saruhanlı’nın odasındaki çekmeceleri karıştırırken buldukları anahtarla, televizyon dolabının içine gizlenmiş kasayı açtı. Kasada 4 milyon dolar olduğunu gören hırsızlar, paraların bir bölümünü poşetlere doldurup, binadan çıktı.

‘Erketeden’ para sakladılar

Paranın 1 milyon 500 bin dolarını iki poşete koyan hırsızlar, bir bölümünü, gözcülük yapan arkadaşlarından saklamak için fabrikanın 200 metre ilerisinde bulunan zeytin ağaçlarının altına gömdüler. A.G.D. ile E.D. daha sonra, “Paranın hepsini taşıyamayız. Gel yardım et” diyerek, M.K. isimli arkadaşları ile tekrar fabrikaya girdi. Kasada kalan 2 milyon 500 bin doları poşetlere koyan şüpheliler, geldikleri otomobille Yıldırım İlçesi Karapınar Mahallesi’ndeki evlerine döndü ve parayı bölüştü.

Ayak izinden bulundular

Sabah işyerine gelenlerin ihbarıyla şirkete gelen Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, istinat duvarının altında, hırsızların düşürdüğü 10 bin doları buldu. Ayak izlerini takip eden polis, zeytinlik ve sazlıklar arasında iki poşette yaklaşık 1 milyon 500 bin doları toprağa gömülü buldu. Hırsızların yeniden geleceğini düşünen polis, eski bir otomobil içinde, içki içen kişiler gibi, elinde boş bira şişeleriyle nöbet tuttu. Saat 22.00 sıralarında E.D. elinde tekerlekli bavul ve üç arkadaşıyla gelip, toprağı kazmaya başladı ve gözaltına alındı. E.D., üç arkadaşının olayla ilgisi olmadığını belirterek, hırsızlığı iki ay önce hırsızlık suçundan yattığı cezaevinden kendisi gibi tahliye olan A.G.D. ve M.K. ile birlikte yaptıklarını itiraf etti.

800 bin dolarla kaçtı

E.D. bilgisayar çalmak için şirket binasına girdiklerini tesadüfen buldukları çelik kasayı açtıklarında şok geçirip birbirlerini tokatladıklarını söyledi. Polis E.D.’nin ifadesinden yola çıkarak adresini tespit ettiği A.G.D.’yi evinde gözaltına aldı. 800 bin dolarla kaçan M.K. ise polis aranıyor. Polis, ele geçirilen 3 milyon 200 bin dolar fabrika sahibi Seçkin Saruhanlı’ya teslim edildi.