MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, mitinge halkı davet etmek için bazı ilçe ve köylere ziyaret yaptıklarını söyledi. Partisinin Kürt sorunu konusunda tutarlı politika izlediğini belirten Karakoç, pazartesi günü yapacakları mitingte herhangi bir olay olacağını sanmadılarını söyledi. Mehmet Teyar Karakoç, şöyle dedi:

"Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin asli unsurları olarak bir bütün içinde yaşamak istiyoruz. Yapacağımız mitingte herhangi bir provokasyon, tehlike olmayacağını gönül rahatlığıyla söyliyebilirim. BDP ve vatandaş cephesinde herhangi bir tepki geleceğini tahmin etmiyorum. Herkes gönül rahatlığıyla mitinge gelebilir, Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’yi kucaklayıp, dinleyebilir."

Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir önceki seçimde "MHP ve BDP Meclis’e girerse her gün kavga çıkar" dediğini hatırlatan Karakoç, "Ancak, Meclis açılır açılmaz Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, BDP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün elini sıkmış, Hasip Kaplan’ı ise yanına çağırmıştı. Bunlar Meclis’in renklerini oluşturmuştu. Meclis’te MHP ile BDP arasında kavga yaşanmamış, komşuluk ilişkileri devam etmiştir., Ancak, BDP ile AKP arasında Meclis’te bugüne kadar kavgalar hep süregeldi" dedi.

Mehmet Teyar Karakoç, MHP lideri Bahçeli’nin şimdiye kadar söylediklerini Diyarbakır mitinginde de söyleyeceğini belirterek, "Bölgedeki feodal zihniyetten bizi kurtaran Cumhuriyetten bugünlerde bir Kürt sorunuyla bizi tekrar eski Osmanlı dönemine döndürmek isteyenler var. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Diyarbakır’da buna ’dur’ demek için söylemlerini aleni bir şekilde ortaya koyacak. Bu miting bizim için bir milattır" diye konuştu.

MHP BAYRAKLARI VE KÜRTÇE PANKARTLAR

Devlet Bahçeli’nin mitingi nedeniyle caddelere MHP bayrakları ile üzerinde Devlet Bahçeli’nin fotoğraflarının bulunduğu ’MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli, bin yıllık kardeşliği yaşamak ve yaşatmak için Diyarbakır’da’ yazılı dev pankartlar asıldı.
MHP bayrakları ve pankartları ile diğer parti ve bağımsız adaylarla derneklerin bazıları Kürtçe yazılan afişleri renkli görüntü oluşturdu.