İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 2 Mayıs’ta polis tarafından yapılan baskından bir ay sonra artçı baskın gerçekleşti. Gelen bir ihbar üzerine nöbetçi olan İzmir 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nden arama kararı çıkartan polis, Büyükşehir Belediyesi’nin Buca Kaynaklar’daki Balıkhali içerisinde bulunan arşivine girdi. Polisin, özellikle Eski Genel Sekreter Ersu Hızır’ın odasından çıkan belgelerin fotokopilerini aldığı öğrenildi.

Mayıs ayı başında yapılan ve 7’si Büyükşehir Belediyesi bürokratı 17 kişinin tutuklandığı operasyon ardından, dün de Balıkhali’ndeki Belediye arşivine operasyon gerçekleştirildi. Dün saat 16.30 sıralarında, Balıkhali’ne giden polis, beklemediği bir durumla karşılaştı. Sabah erken saatlerinde balık satışı gerçekleşmesinden sonra mesainin erken bittiği Balıkhali’nde bekçiler dışında yetkili kimseyi bulamayan polis, Büyükşehir Belediyesi’ni telefonla aradı. Arşivle ilgili yetkililerin gelmesi istendi.

Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri ve avukatlar Balıkhali’ne gitti. Yaklaşık 4,5 saat arşivde arama yapan polis, Ersu Hızır’ın kendi dönemine ait arşivlediği dosyalarda inceleme yaptı. Belgelerden bazılarından fotokopi aldı. Belgelerin incelendikten sonra savcı’nın talimatıyla gerekli işlemin yapılacağı bildirildi.