Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Remzi Çiftçi ve beraberindeki bir grup sendika üyesi, BDDK Başkanı Tevfik Bilgin'e yumurta atarak protesto ettikleri gerekçesiyle Mersin Üniversitesi Senatosu tarafından okuldan atılan 6 öğrenci ile uzaklaştırma cezası verilen 2 öğrenciye destek için MEÜ Çiftlikköy Yerleşkesi'ne geldi. Ancak sendikacılar içeri alınmayınca, güvenlik görevlileriyle aralarında tartışma çıktı.

ÖĞRETİM ÜYESİNİ DE ENGELLEDİLER

Yaşananlara tanık olan MEÜ Felsefe Bölümü Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Çetin Veysal, Eğitim- Sen Şube Başkanı Remzi Çiftçi ve yanındaki sendika üyesini aracına alarak yerleşke içerisine götürmek istedi. Ancak, öğretim görevlisi de özel güvenlik elemanlarının engeliyle karşılaştı.

Yerleşke girişine barikat kuran güvenlik görevlileri, öğretim görevlisi ve beraberindeki sendikacıların kampusa girişine izin vermedi. Bunun üzerine Doç. Dr. Çetin Veysal ile özel güvenlik görevlileri arasında da sert tartışmalar yaşandı. Doç. Dr. Veysal, tek istediklerinin yerleşke içinde demokratik hak olan basın açıklamasını yapmak olduğunu belirtti. Gerginliğin artması üzerine Eğitim-Sen üyeleri, basın açıklamasını kampus dışında yapmaya karar verdi.

'ÜNİVERSİTE, GARNİZON KOMUTANLIĞI GİBİ'

MEÜ Çiftlikköy Kampusu girişinde, özel güvenlik elemanlarının kurduğu barikatın önünde açıklama yapan Şube Başkanı Remzi Çiftçi, Mersin Üniversitesi Rektörlüğü'nün bu antidemokratik uygulamasını protesto ettiklerini belirterek şöyle dedi:

"Üniversiteler bilim yuvası olması gerekirken, bir garnizon komutanlığı gibi davranış sergileyen özel güvenlik görevlileri, Eğitim-Sen üyelerini içeriye almamışlardır. Bu uygulama Türkiye'nin hiçbir yerinde yok. MEÜ Rektörlüğü, garnizon komutanlığı gibi yönetilmektedir."

Sendikacılar açıklamanın ardından üniversiteden ayrıldı.