Günlük yaşamın koşuşturması içinde dengeli ve sağlıklı beslenme fırsatı bulamıyorsanız, açlığınızı atıştırmalık besinlerle bastırıyorsanız vücudunuzdaki yağ miktarını gün geçtikçe çoğaltıyorsunuz demektir. Hele hele kış mevsiminde farkında olmadan zamanla alınan kilolar yaz gelince büyük dert olur… Ama artık hem kalori yakımını hızlandırmak hem de alınan kalori miktarını en az seviyede tutmak için bir yardımcınız var!

Ne yaparak kaç kalori yakılır?

Mesela 1,5 saat yürüyerek yaklaşık 350 kalori yakabilirsiniz. Ya da 30 dk. koşarak 400 kalori sarfedebilirsiniz. 45 dakika ip atlamak ise 370-380 kaloriye eşdeğer. İyi de benin bunları yapacak ne vaktim var ne de zaten yapabilirim diyorsanız, şimdi size 2011 yazına damgasını vuracak bir teklifimiz var.

İnsanın bazal metabolizması (en az aktivite ile yakılan minimum kalori miktarı), günlük ortalama olarak, 1800-2200 aralığında kalori yakar. Aktivitenin yoğun olduğu günlerde bu rakam 3500’e kadar çıkar. kilo almanın asıl sebebi de, alınan kalorinin yakılan kaloriden fazla olasıdır. Bu açıdan 3500 kalorinin üzerindeki her rakam kilo ve yağ olarak kendisini göstermektedir.

Limon Suyu, etkisiyle vücuttaki yağ yakımı süreci hızlandırıcıdır!


Sabahları kalktığınızda ılık suya katılmış limon suyu içmek sindirim sisteminizi harekete geçirecektir. Kanı temizleyen bir madde olan limon dolaşım sistemine de iyi gelir.

Limon suyu kullanımı sırasında özellikle dikkat edilmesi ve önem verilmesi gereken bol su tüketimidir. Su vücut için son derece yararlı ve sağlıklı zayıflamayı sağlayan bir besindir ve zayıflama sürecinde çok önemli rolü vardır.


Özellikle C vitamini içeriği ile bilinen portakal, kabuk ekstresinde bulunan 150’den fazla etken madde ve 60’dan fazla flavanoid türevleri ile Sağlık açısından son derece önemli rollere sahiptir. 1 portakal günlük C vitamini ihtiyacının yaklaşık % 135’ini karşılayabildiğini biliyor muydunuz?