A muhabirine açıklama yapan Yunuslara Özgürlük Platformu sözcüsü Deniz Gezgin, Survivor Ünlüler-Gönüllüler programında, ekibinin bir yunus parkına gitmesiyle ilgili olarak bir protesto mektubu hazırladıklarını söyledi. Yüzlerce duyarlı insanın, Ilıcalı ile Show Tv yetkililerine bu mektubu gönderdiğini ifade eden Gezgin, şöyle devam etti: "Tepki gösteren insanlar içinde oldukça farklı görüşler var. Acun Ilıcalı’yı çok sevdiği halde bir daha asla programlarını izlemeyeceğini söyleyenler, bunun yunus parklarına yönelik büyük bir reklam olduğunu düşünenler, Nihat Doğan’ın hayvanları öpmesinin büyük bir zulüm olduğunu düşünenler....

Farklı görüşler tek bir noktada birleşiyor, herkes yunusların özgürlüğünü istiyor. Acun Ilıcalı’dan talebimiz bu yaptığını telafi etmesi ve yayınında yunus parkları ile gerçekleri izleyicilere anlatması. Aksi takdirde tüm çalışmalarını her platformda boykot edeceğiz." Mektupta, 29 Mayıs tarihinde yayınlanan Survivor Ünlüler-Gönüllüler programında, ödül olarak düzenlenen yunus parkı gezisinin büyük bir üzüntüyle izlendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Son yıllarda yunus parklarının kanlı iç yüzlerinin, bu parklardaki insan/hayvan sömürüsünün, Japonya’dan Türkiye’ye kadar uzanan kanlı ticaretin ve engelli bireylere yönelik para tuzağı sözde tedavilerin deşifre olmasına rağmen, bu gerçeklerin hiçe sayıldığı özendirici bir yayın yapmanızı kınıyoruz.

Geçtiğimiz yılın Oscar ödüllü belgeseli The Cove, gittiğiniz park dahil tüm parklar ve yunus esareti hakkında tüyler ürperten gerçekleri ortaya çıkardı.

Lütfen bu belgeseli izleyin ve ekibinize de izletin. The Cove’un ardından tüm dünyada pek çok duyarlı insan bu parkların kapatılması için harekete geçti.

Gittiğiniz parkta tam 40 yıldır esaret altında tutulan katil balinanın acı dolu öyküsü dünya gündemine yansıdı. İstanbul’da yaralı ve hasta bir şekilde gösteri yapmaya zorlanan Mors Sarah, Türkiye’deki Sivil Toplum Kuruluşları’nı ayağa kaldırıldı. Fethiye’de küçük bir havuzda açlık ve bakımsızlıkla boğuşan iki yunus yerli-yabancı pekçok kuruluşun ortak çabaları ile kurtarıldı. Ülkemizde de tüm dünyada olduğu gibi protestolar düzenlendi ve parklar boykot edildi...

Siz programlarında sosyal sorumluluğu göz ardı etmeyen, çocuklarımız tarafından sevilen, örnek alınan birisiniz. Onlara empati yoksunu bir eğlence anlayışı aşılanmasına, kirli bir ticarete alet edilmelerine ve bu parklarda sağlıklarının tehlikeye atılmasına neden olmayın. Bu tesislerin reklamlarını yapmayın. Lütfen bu özendirici ve doğal hayat düşmanı yayını telafi edin ve yayınınızda bu gerçeklerden söz ederek izleyenlere uyarıda bulunun. Aksi takdirde sizi doğaya dost olmayan bir birey ve yapımcı olarak hatırlayacağız. Gönüllüler ve STK’lar olarak çalışmalarınızı her platformda boykot edeceğiz."