Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, üniversite yıllarında koyu bir ülkücü olduğunu, ülkenin birliği için birçok mücadele içinde yer aldığını, bundan da gurur duyduğunu söyledi.

Ak Parti’de Mersin milletvekili adayı olan Çağlayan seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Çevlik Köyü’nde davul zurnayla karşılandı. Hayatlarında ilk kez bir bakan gören köylüler, Çağlayan’a büyük sevgi gösterdi. Bakanın etrafını saran köylüler, tokalaşmak için birbirleriyle yarıştı. Bir bebeği kucağına alıp seven Çağlayan, köye ilk gelen bakan olmaktan şeref duyduğunu söyledi.

İktidara geldikleri günden bu yana hayata geçirdikleri çalışmaları anlatan Çağlayan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın içinde bulunduğu seçim otobüsünün taşlanmasını seviyesiz ve ahlaksızlık olarak gördüğünü belirtti. Kendisinin de eski bir ülkücü olduğunu hatırlatan Çağlayan, şöyle konuştu:

"Bugün Türkiye’nin birlik ve beraberliğinden, halkların kardeşliğinden rahatsız olanlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın bulunduğu otobüsü taşlayacak kadar seviyesiz, ahlaksız duruma gelmişlerdir. Kendilerini kınıyorum. Bu tür olaylar bizim milletimize olan hizmetimizi bir adım geriye götüremeyeceklerdir. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Bizim hükümetimiz döneminde çeteleri, mafyaları bir bir temizlemiştir.

Hiçbir eşkıya, hiçbir çete, hiçbir mafyanın devlete yönelik herhangi bir saldırısına asla izin vermedik ve vermeyeceğiz. Biz de kafatası milliyetçiliği yoktur. Yeter ki ’Tek vatan tek bayrak’ desin. Ben de eski bir Ülkücüyüm. Üniversite talebeliğim yıllarında ben de Ülkücülük yaptım. Bu ülkenin bölünmesinde çok önemli bir tavır koymuş kardeşinizim. Bundan da gurur duyuyorum. Ben de milliyetçiyim ama benim milliyetçilik anlayışım bu ülkeyi zenginleştirmek, çiftçisine, köylüsüne, milletine sahip çıkmaktır. İnsanlara elektrik, yol, su getirmektir. Kafatasçılık yapmak değildir."