Benfica kulübünden yapılan yazılı açıklamada, Brezilyalı oyuncu Sidnei'nin transferini resmiyet kazandığı açıklandı.

Avrupa Ligi'nde finalin kapısından dönen Benfica, Brezilyalı savunma oyuncusu Sidnei'nin önümüzdeki sezon kiralık olarak Beşiktaş forması giyeceğini resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla resmen duyurdu.

Portekiz ekibinden yapılan yazılı açıklamada, "Kulübümüz, Beşiktaşlı yöneticilerle Brezilyalı savunma oyuncusu Sidnei'nin transferi konusunda anlaşmaya varmıştır. Sidnei bir yıl boyunca Beşiktaş'ta kiralık olarak oynayacaktır" ifadelerine yer verildi.

Brezilyalı oyuncu, Veli Kavlak, Tanju Kayhan, Mustafa Pektemek, Burak Kaplan, Egemen Korkmaz'dan sonra Beşiktaş'ın altıncı transferi oldu. Transferin maddi boyutuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

Siyah-beyazlı kulüp, gün içinde yaptığı yazılı açıklamayla 21 yaşındaki savunma oyuncusu ile görüşmelere başlanıldığını borsaya da bildirmişti.

Borsaya yapılan özel durum açıklamasında, "Portekiz futbol takımlarından SL Benfica takımı oyuncusu Sidnei Rechel Da Silva Junior'un kiralanması konusunda görüşmelere başlanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Satın alma opsiyonuyla kiralanacak olan Sidnei'nin önümüzdeki günlerde sağlık kontrolünden geçmesi bekleniyor.