Başbakan Erdoğan, partisince Mersin'de düzenlenen mitingde konuşmasına, vatandaşların yarın başlayacak mübarek üç aylarını kutlayarak başladı.

Erdoğan, ''Mübarek 3 ayların aynı şekilde, ülkemizde, coğrafyamızda yeni bir huzur ortamının doğmasına vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Süper Lige yükselen Mersin İdmanyurdu'nu kutluyorum. Mersin'in tüm yöneticilerini, teknik kadrosunu, sporcularını tebrik ediyorum, başarılarının Süper Lig'de de artarak devamını diliyorum. İnşallah Mersin İdmanyurdu'na yakışan bir stat yapmak da bize görev olarak düşüyor'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Mersin'in işinin çok kolay olduğunu belirterek, halka, ''Mersin'deki yerel yönetimden memnunsanız gidin oyunuzu CHP'ye verin. Ama değilseniz, biliniz ki CHP'nin başındakiyle bunun arasında hiç bir fark yok. O yüzden gelin seçimde bunun hesabını soralım. Altyapısıyla, üst yapısıyla bir büyük şehir olması lazım, başarılması lazım. Size inanıyorum, güveniyorum. Mersin sadece merkezde büyükşehir olmayacak, en ücra köşesine kadar büyük şehir alanı içinde olacak. Seçimden sonra bunla ilgili çalışmayı çıkartacağız. Artık belde belediyeleri olmayacak. Beldeler, ilçe belediyelerinin mahalleleri durumuna düşecek. İstanbul, Kocaeli uygulamasını yapacağız. Mersin'i çok daha modern duruma taşıyacağız'' dedi.

Erdoğan, ''Sayın Bahçeli'nin de, sayın Kılıçdaroğlu'nun da bunların döneminde bizim ölülerimizi rehin aldılar. Şimdi kim gelirse gelsin belge sormak yasak. Şu anda hepinizin aile doktoru var mı? Niye daha önce böyle bir şey yoktu? 18 helikopter ambulansımız var. Bir buçuk yılda 10 bine yakın hasta taşıdılar. Yatağa bağlı hastalarla ilgili başlattığımız sistemle şu ana kadar 40 bine yakın hastaya evinde bakım sağlıyoruz. 167 trilyon sağlık harcaması yaptık'' dedi.


Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların kız ve erkek öğrencilerine ayrı ayrı ödeme yapıldığını, paranın bankada annenin hesabına yatırıldığını belirten Erdoğan, kendilerinden önce 45 lira olan üniversite burs ücretinin şimdi aylık 240 lira olduğunu, master öğrencisiyse 480 lira ödendiğini, yurtlarda koğuş sisteminin kalmadığını, öğrencilerin çalışma masalarıyla gayet modern yurtlarda kaldığını söyledi.

Erdoğan, tüm bunların yanında müjde verdiğini belirterek, ''Artık okullarda kara tahtayı kaldırıyoruz, akıllı tahtaya geçiyoruz. Bilgisayar donanımlı akıllı tahta. İnternet ağıyla dünyaya bağlı. Bütün yavrularımıza birer tane elektronik kitap vereceğiz, ücretsiz olarak vereceğiz, zengin fakir ayrımı yapmaksızın vereceğiz. Bütün dersler bunun içine giriyor. Yani ABD'de George, Mary, Almanya'da Hans, Helga bunlar imkanlardan istifade ediyor da benim Mersin'de Hüseyinim, Hasanım, Ayşem, Fatmam niye istifade edemesin? Neyimiz eksik? Bundan önce gelenlerin tek derdi vardı, hortumlamak. İşte şimdi bu hortumlar kesildi, kesilince nereye akıyor? Millete akıyor'' diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının son bölümünde tüm siyasi partilere çağrısı olduğunu belirterek, ''Ayrıca teşkilatıma da aynen bu çağrıyı yansıtıyorum. Cumartesi ve pazar SBS imtihanları var. 10.00-13.00 arası imtihanlar olacağı için sesli olarak katiyen AK Parti olarak böyle bir kampanya yapmayacağız. 13.00'ten itibaren kampanyaya geçeceğiz. Diğer partilerin de buna dikkat etmesi noktasında çağrıda bulunuyorum. Temenni ederim ki bunu birlikte başarırız'' diye konuştu.