Mayo Clinic'te yer alan habere göre, çocuğunuz yüzmeyi sevebilir, fakat çocuğunuz için suda olmak her zaman iyi bir fikir midir? İşte çocuklarınızı suda hastalıklardan korumanın yolları:

Bebekler ya da yeni yürümeye başlayanlar suda bez takabilir mi?

Bebek bezlerinin su altında kullanılmak üzere çeşitli türleri bulunuyor. Bunlar suyu uzaklaştırıyor ve çocuğunuzun bacaklarının ve belinin rahat etmesini sağlıyor, fakat bu bezler su geçirmez değiller. Ayrıca çocuğunuzun dışkısı bezden sızabilir. Kirli bir bebek bezi de ishale yol açan mikroplar içerebilir, bu mikroplar kolayca yüzme havuzunda yayılabilir. Bu durum özellikle bağışıklık sistemi düşük olan insanlar için çok ciddi sonuçlar doğurabilir.

Sudaki idrar dışkıdan daha az risklidir. Fakat, çocuklar bez taktığı için bu ikisini ayırmak zordur. Eğer bebeğiniz yüzerken bez takacaksanız düzenli olarak bezini değiştirin ya da tuvalete götürün. Bebeğiniz ishalse kesinlikle yüzmesine izin vermeyin. Ayrıca, bu bebek bezleri sıcak küvetlerde ya da spa merkezlerinde kullanılmamalı.

Çocukların havuz suyunu yutması riskli midir?


Çocuğunuz özellikle yüzmeyi yeni öğrenirken mutlaka su yutacaktır. Az miktarda yutulan havuz suyu problem değildir, fakat fazlası hastalık yapabilir. Çocuğunuzun havuz suyunu içmesine izin vermeyin. Ağzına kaçan suyu çıkarmasını konusunda onu teşvik edin.

Çocuğunuzun kulağında tüpler varsa, yüzebilir mi?

Eğer çocuğunuz kulak tüpü kullanıyorsa, yüzerken kulaklarını koruyacak bir yol olup olmadığını doktorunuza danışın. Bazı doktorlar, kulak tüpü olan çocukların yüzerken orta kulağa bakteri girişini önlemek için kulak tıkaçları takmalarını öneriyorlar.

Yüzücünün kulağını korumak için onu yüzerken kulak tıkacı takması konusunda cesaretlendirin. Yüzdükten sonra hemen kulaklarını havlu ya da düşük ısıdaki saç kurutma makinesiyle kurutun. Çocuğunuzun kulağında pamuk kullanmayın, çünkü pamuk kulak kanalını tahriş edebilir ve enfeksiyon için potansiyel bir bölge oluşturabilir.

Yüzdükten sonra çocuğunuzun gözleri neden kızarır?

Klora maruz kalmak çocuğunuzun gözlerini kızarmasına ve şişmesine neden olabilir. Yüzdükten sonra kızarıklığı ve şişliği azaltmak için, çocuğunuzun gözlerini steril göz suyu ile ya da yapay gözyaşı solüsyonuyla durulayın. Bu durumu tamamen önlemek için çocuğunuza yüzerken su altı gözlüğü takmasını tavsiye edin.

Yüzme dersine başlamak için en uygun yaş nedir?

Birçok çocuk yüzmeyi ve bisiklete binmeyi aynı yaşlarda öğrenebilir. Amerikan Pediatri Akademisi, 4 yaş ve üstündeki çocuklar için yüzme derslerinin uygun olduğunu söylüyor.

Çocuğunuz hastaysa, bir yerinde kesik ya da sıyrık varsa yüzebilir mi?


Eğer çocuğunuz soğuk algınlığı geçiriyorsa ya da başka küçük sorunları varsa kendini iyi hissettiği sürece yüzebilir. Aynı şekilde kesik ya da sıyrık olan bölgesinde kanaması yoksa rahatça yüzebilir.

Yemek yedikten sonra yüzülür mü?

Hafif bir yemekten ya da atıştırmalıktan sonra hemen yüzmekte sakınca yoktur. Eğer çocuğunuz ağır bir yemekten sonra kendisini uyuşuk hissediyorsa, yüzmeden önce biraz dinlenmesi gerekir.