Kütahya'da, Hopa'da meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş yapıp AKP seçim irtibat bürosuna yumurta atan ünivesite öğrencilerini linç edilmekten polisler kurtardı.

Kent Merkezi'ndeki Sevgi Yolu olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'nde toplanan Öğrenci Kollektifi üyesi çoğunluğu Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) öğrencisi olan 30 kadar öğrenci, Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen olayları protesto etmek amacıyla yürüyüş yaptı. AKP seçim bürosu önünde basın açıklaması yapan grupta yer alan bir-kaç kişi seçim irtibat bürosuna doğru yumurta fırlattı. Seçim bürosu içerisinden dışarı çıkan partililer öğrencilere saldırdı. Çevreden geçenler de AKP'lilerle birlikte öğrencilerin üzerine yürüdü. Sayıları bini bulan kalabalık öğrencilere tekme tokat saldırdı.

Polisler, öğrencileri kalabalığın elinden güçlükle alıp yakındaki Eğitim Sen Şubesinin bulunduğu binanın içerisine soktu. Polis daha sonra kalabalığı uzaklaştırarak dağıttı. Çevik kuvvet polisleri de Eğitim Sen Şube binası önünde önlem aldı.