Yargıtay, çete davasından 1 yıl 10 ay hapis cezası alan ancak cezası ertelenen sanatçı İbrahim Tatlıses ile Alişan'ın 'cezasının ertelenmemesi gerektiğini' belirterek kararı bozdu.

Toprak operasyonu kapsamında açılan çete davasında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanatçı İbrahim Tatlıses, Alişan gibi isimlerin yargılandığı 42 sanıklı davada geçtiğimiz yıl karar çıkmıştı.

Mahkeme, Tatlıses ve Alişan'ı 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 1 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırmış, Tatlıses ve Alişan'ın suç işlemeyeceklerine yönelik mahkemede olumlu kanaat oluştuğunu belirtilerek cezayı ertelemişti. Buna göre, iki sanık 5 yıl suça karışmamaları halinde, cezaları affedilecekti.

Ancak mahkemenin bu kararı Yargıtay'dan döndü .Söz konusu karar dosyası, temyiz için Yargıtay'a gönderildi. Yargıtay 6. Ceza Dairesi, mahkemenin cezayı erteleme kararının doğru olmadığını belirtti. Yargıtay, Tatlıses ile Alişan'a verilen cezada hükmün açıklanmasının ertelenmemesi gerektiği yönünde karar verdi.

Yargıtay 6. Ceza Dairesi Başkanı ve 4 üyenin oy birliği ile verdiği karar İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştı. Mahkeme söz konusu dava dosyasını yeniden inceleyecek ve tekrar bir karar verecek.

TATLISES'İN 'MAĞDUR' SIFITAYLA İFADESİ ALINACAK

Öte yandan, sanatçı İbrahim Tatlıses'e yönelik silahlı saldırı soruşturması da devam ediyor. Soruşturma savcısı Ali Haydar, Tatlıses'in Türkiye'ye dönmesini bekliyor. Savcı Haydar'ın Tatlıses'in Türkiye'ye dönmesi halinde 'mağdur' sıfatıyla ifadesini alacağı öğrenildi.