Kurtulmuş, seçim çalışmaları kapsamında Mersin'e geldi. Esnaf ziyareti gerçekleştiren Kurtulmuş seçim otobüsünde halkı selamladı. Üreticilerin getirdiği domates, kayısısı ve muzdan tadan Kurtulmuş'a üreticilerin bizim unutmayın demesine üzerine ''Siz de 12 Haziran'da bizi unutmayın'' diye cevap verdi.

Gazetecilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki üslubunu sorduğu Kurtulmuş, ''Özellikle AK Parti ve CHP arasındaki düşmanlık üslubu ile 8 yıldır sürdürülen bu siyasetin Türkiye'yi yorduğunu söyledi.

"Halkımız yaka silkiyor, halkımız bıkmış vaziyette" diyen Kurtulmuş, "Bu üslubu bilerek bu şekilde yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü işsizlik meselesini konuşmuyorsunuz, kayısı üreticisinin, muz üreticisinin, limon üreticisinin dertleri ile ilgili konuşmuyorsun. Sağcılar bu tarafa, solcular bu tarafa, dindarlar bu tarafa laikler bu tarafa, Kürtler bu tarafa Türkler bu tarafa, Aleviler bu tarafa Sünniler bu tarafa oy versinler diye birinize hakaret ediyor, birbirinizi aşağılıyorsunuz. Bunu özellikle seçim stratejisinin bir parçası olarak yaptıklarını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"İmam nezle olursa, cemaat verem olur" sözünü hatırlatan Kurtulmuş şöyle devam etti: "Yani siz eğer sokaklarda kavga gürültü istemiyorsanız, bu ülkenin insanlarının el sıkışmasını, toplumsal barışın sağlanmasını istiyorsanız, güzel bir üslupla konuşmanız lazım. Tabii ki rekabet edeceğiz, en ağır eleştirileri yapacağız. Yine Türkçe'de güzel bir laf var, ''üslubu beyan ayni ile insandır''. İnsanlar konuşurken kişiliklerini de ortaya koyarlar. Bu millet bu beylerin üslubu ile yapılan siyaseti hak etmiyor."

Üslübu kınayan Kurtulmuş, "Söyleyecek kelime bulamıyorum. Lütfen kalan 10 günlük süreçte olmazsa nezih bir şekilde siyaseti sürdürsünler. Yoksa bu millet sandıkta onlara ders verir'' ifadesini kullandı.