BİRİNCİ Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi geçen duruşmada alınan taleplere ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme, Özel Yetkili Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nden KCK davası olarak bilinen dosyanın bir örneğinin istenilmesine karar verdi.

KCK DAVA DOSYASININ BİR ÖRNEĞİ İSTENDİ

Mahkeme, Tutuklu sanık eski Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk’ün talebi üzerine Özel Yetkili Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne müzekkere yazılarak 7 bin 500 sayfadan oluşan dava dosyasının iddianame ve ek delil klasörlerinin taranarak bir örneğinin dijital ortamda gönderilmesinin istenilmesini kararlaştırdı. Mahkeme, Diyanet İşleri Başkanlığı’na yazı yazılarak tutuklu sanık Alparslan Arslan’ın babası İdris Arslan tarafından sanığa ait olduğu iddia edilerek verilen Arapça olduğu anlaşılan metinlerin ne anlama geldiğinin sorulmasına karar verdi.

SIHHİYE ORDUEVİ HARDDİSKLERİ MERCEK ALTINA ALINDI

Mahkeme ara kararında, 16- 17 Mayıs 2006 tarihinde Sıhhiye Orduevi Müdürlüğü’nde kullanımda olan harddiskler üzerinde bilirkişi incelemesi yapılmasına, incelemede bu tarihlere ait görüntülerin harddiskler içerisinde olup olmadığının araştırılmasına ve bu konuyla ilgili hakim Hüsnü Çalmuk’un naip hakim olarak görevlendirilmesine hükmetti.

AVUKAT VURAL ERGÜL’E 3 DURUŞMA MEN CEZASI VERİLDİ

Mahkeme ayrıca, tutuklu sanık Sevgi Erenerol'un avukatı Vural Ergül’e birçok kez uyarılmasına rağmen 27 Ekim tarihindeki oturumda mahkemenin düzenini bozucu davranışlar sergilemesi nedeniyle üç celse duruşmaya devam etmekten men cezası verdi.

Birinci Ergenekon davasının görülmesine 2 Aralık tarihinden itibaren devam edilecek.