Çiçek, TV 8'de ''Erkan Tan ile Başkentten'' programında ülke gündemindeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MHP'LİLERE AİT OLDUĞU İDDİA EDİLEN GÖRÜNTÜLER

''(Bu kasetleri AK Parti yaptı) diyor MHP'liler'' denilmesi üzerine ise Çiçek, ''Siyaset kurumu adına üzülüyorum. Seçime giderken projeleri, geleceği konuşmak yerine, her yönüyle berbat bir işi konuşarak geçirmekten rahatsız oluyorum'' diye konuştu.

Elde yeterli delil yoksa bir kişiyi zan altında bırakmanın yanlışlığına işaret eden Çiçek, ''AK Parti bu işlere tenezzül etmez. Ak bir siyaset yürütmeye çalışıyoruz. Bizim karşılığımız var bu toplumda. Biz bu kasetler olmadan da en yüksek oyu almış olan bir partiyiz. Bunlara niye tenezzül edelim? Bunu söyleyenler delillerini ortaya koymalıdır'' şeklinde konuştu.

Savcılığın bu konuda soruşturma başlattığını hatırlatan Çiçek, bunun şikayete bağlı bir suç olmadığına, soruşturmanın kendiliğinden başladığına dikkati çekti.

Savcılığın MHP'den bilgi ve belge de istediğini kaydeden Çiçek, böyle bir durumda mağdur olanların gidip ifade vermesi gerektiğini, ancak bu olayda bunun yapılmadığını söyledi.

Çiçek, şöyle devam etti:

''Hem gitmeyeceksin, hem yardımcı olmayacaksın, ortaya hiçbir delil koymayacaksın, siyasetin bu hararetli ortamında 'Bunu şunlar yaptı, bunlar yaptı' tarzında... Partinin kendi içinden bu tezgah kurulduysa al sana bir senaryo daha. Bunları senaryo olmaktan, zan olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürmenin yolu savcıya gidip bilgi vermektir, elinizde ne varsa. Ayrıca, suç işlendiği anda devletin organları savcının emrine girer.

Polisi, jandarması adli kolluk haline gelir. Onun amiri doğrudan doğruya savcıdır, savcıdan emir ve talimat alır, bilgi verir. Gereğini yapmıyorsa savcı onunla ilgili hukuki işlem başlatır. Ortada kanunsuz bir gözleme olduğu ortada. Dolayısıyla yetkili bu andan itibaren savcıdır, devletin bu kurumları da savcının emrinde. Bunlar gereğini yapıyor, yapacak, yapmalı. Yapmıyorsa soruşturmayı açar savcı.''

Yargısal bir işlem için hükümetin müdahalesinin istenmesinin yanlışlığına dikkati çeken Çiçek, proje üretmeyen diğer partilerin iktidara hazırlık yapmadan seçime girdiklerini kaydetti.