Numan Kurtulmuş, yeni partisini Halkın Sesi Partisi (HSP) olarak açıkladı. Ankara Rixos Otel’de yapılan basın toplantısında Kurtulmuş, ''Osmanlı medeniyet güneşi'' amblemini taşıyan partisini tanıttı.
Numan Kurtulmuş, yeni kuracakları partinin adını "Halkın Sesi Partisi", amblemini ise güneş olarak belirlediklerini
bildirdi. Kurtulmuş'un yeni partisinin kurucuları arasındaki bazı isimler ise oldukça dikkat çekti!


Kurtulmuş, Rixos Hotel’de düzenlenen partisinin kurucular kurulu toplantısına katıldı. Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada, partisinin adının "Halkın Sesi Partisi", ambleminin ise Osmanlı medeniyet güneşi olacağını
belirtti.

Kurtulmuş, şunları söyledi:

"Partimizin amblemi ’Osmanlı güneşi’, ’medeniyet güneşi’ adını vereceğimiz "güneştir". Amblemde uygulanan güneş, tarih boyunca ’medeniyet güneşi’ olarak isimlendirilen bir motifi ortaya koyuyor. Buradan inancımız, hem yeni bir günün doğduğunu ortaya koymak, hem de Türkiye’de yeni bir dönemin, yeni bir günün doğduğunu ifade etmektir. Hem yeni dünyanın kurulması olduğunu ifade
etmek, hem de bizim medeniyet değerlerimize olan bağlılığımızı ifade etmek açısından Osmanlı’nın medeniyet güneşi motifini kullandık."

Kurtulmuş, Partisinin adının kısaltmasının HAS Parti olacağını belirtti.

KURUCULAR BİRİ EMİNE ERDOĞAN!

Necmettin Erbakan'ın "prensleri"nin büyük bölümünün Numan Kurtulmuş'un yeni partisinde yer aldığı görülürken, bazı isimlerin benzerlikleri gözden kaçmadı. Emine Uçak Erdoğan, Erol Erdoğan, Ersan Erdoğan ve Abdülhamit Gül dikkat çeken isimler oldu.