Denktaş'ın sağlığını takip eden YDÜ Hastanesi doktorları, düzenledikleri basın toplantısında, Denktaş'ın sağlığıyla ilgili son bilgileri aktardı.

Denktaş'a solunum desteği sağlayan tüpün bugün çıkarıldığını, bundan Denktaş'ın da memnun olduğunu ve espriler yaptığını anlatan doktorlar, Denktaş'ın nörolojik açıdan genel durumunun iyi olduğunu ve iyileşme sürecinin devam ettiğini söyledi.

Hastane Başhekim Yardımcısı, beyin cerrahı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu da endişelendikleri zamanlar olduğunu ama her zaman ümitli olduklarını ifade ederek, “Güçlü bir kişiliği var. İyileşmeyi çok isteyen, çabuk ayağa kalkmak isteyen birisi. Kurucu Cumhurbaşkanımız kendi kurduğu ülkede tedavi oluyor, çok önemli birşey. Herhalde çok istediği birşey bu. Biz elimizden geleni bütün ekip olarak yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Tüpün çıkarılmasıyla başka bir boyuta geçileceğini kaydeden Kaptanoğlu, rehabilitasyona devam edileceğini, bugünkü durumunun güçlenmesi gerektiğini söyledi.

Ufak tefek dalgalanmaların yine olduğunu ama Denktaş'ın bugüne kadar gücünü gösterdiğini ifade eden Kaptanoğlu, “İnşallah çok çok daha iyi olacak” dedi.

Kaptanoğlu, bir soru üzerine, Denktaş'ın tedbir amacıyla birkaç gün daha yoğun bakımda kalacağını, hayati tehlike riskinin her geçen gün azaldığını kaydetti.

Kalpteki ritm bozukluğuna bağlı olarak beynine giden damarlardan birinde tıkanıklık sonucu sol tarafı felç olan Denktaş, 24 Mayıs'ta hastaneye kaldırılmıştı.