Eski Deniz Kuvvetleri Komutanlarından emekli Oramiral Mehmet Nejat Tümer için Selimiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ve Deniz Kuvvetleri Oramiral Komutanı Eşref Uğur Yiğit cenaze törenine katıldı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Necdet Özel, Selimiye Camisi'ndeki törende yer almadı. Genelkurmay Başkanı Koşaner cenazeye Çelenk göndermekle yetindi. Tümer'in cenazesine 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ve Harp Akademileri Komutanlığının da çelenk göndermesi dikkat çekti.

GAZETECİLERE SIKI TAKİP

Önceki asreki törenlerin aksine Tümer'in cenazesinde askerler, gazetecilerin cami avlusunda dolaşmasına izin vermedi. Gazeteciler kendilerine ayrılan yerden cenazeyi takip etmesini isteyen askerler, Tümer ailesine ve emekli komutanlara soru sormak isteyen gazetecilere de göz açtırmadı. Cenazede çok sayıda protokol subayı görev yapması dikkat çekti.

EMEKLİ GENELKURMAY BAŞKANLARI TAM KADRO KATILDI

Eski Genelkurmay Başkanlarından Necdet Uruğ, İsmail Hakkı Karadayı, Hüseyin Kıvrıkoğlu, Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ Selimiye Camii'ndeki cenaze namazında saf tuttu. Nejat Tümer'in oğlu Yalçın Tümer taziyeleri kabul ederken, torunu da cenazeye tekerlekli sandalyeyle katıldı.

TOP ARABASINDA TAŞINDI

Cenaze namazının ardından Necdet Tümer'in Türk bayrağına sarılı tabutu askerlerin omuzlarında top arabasına konuldu. Tümer ailesi ve komutanlar top arabasındaki tabuta selam durdu. Tümer'in cenazesi Birinci Ordu Komutanlığı'nın kapısından içeri alındı. Cenazeye katılanlar da cenazeyi takip etti. Emekli Oramiral Mehmet Nejat Tümer'in cenazesi toprağa verilmek üzere Zincirlikuyu mezarlığana götürüldü.