MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini savunarak, "Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi lale ve sülale devri yaşıyor" dedi.

MHP'nin Çanakkale Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingi öncesi partililer tarafından alana gelenlere lokum ve bisküvi dağıtıldı. Çok sayıda kişinin katıldığı mitingde Çanakkale adaylarına destek isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerin önemine dikkat çekerek, bu seçimlerde halkın vereceği karara saygılı olacaklarını söyledi.

Bahçeli, konuşmasının büyük kısmında hükümeti ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı eleştirerek, "Gelir seviyenizde azalma, hayat standartlarınızda önemli bir düşme, çocuklarınıza iş bulamama veya geçim darlığına düşmüş, yoksulluğa itilmiş insanlar olarak 9 yıldan bu yana bu iktidarın tüm uygulamalarından memnun değilseniz o zaman bir başka şey söylemek lazım. Hangi gün? 12 Haziran'da. Ne demek lazım? 'Durmak yok yola devam' yerine 'Yeter artık Sayın Başbakan biraz iktidardan git' demek lazım.

Gerçekten de ülkemiz iyi yönetilmiyor. Tek başına iktidar olmanın bütün imkanlarını elinde tutan bugünkü siyasi iktidar, halkımızın mutluluk ve refahını arttırmada, ülkemizi huzurlu ve mutlu kılmada yetersiz kalmıştır. Sadece ve sadece kendilerinin çevresinde oluşturdukları bir mutlu azınlık bugünkü iktidardan memnundur. Bugünkü iktidarın 9 yıllık uygulamalarını değerlendirdiğimizde Adalet ve Kalkınma Partisi'ne oy veren vatandaşlar değil, ama Adalet ve Kalkınma Partisi'ni iktidar olduktan sonra partinin yöneticisi, bakanlar kurulu veya TBMM'deki milletvekillerinin yakınları ve çevreleri, işbirlikli insanları göz önüne aldığınız vakit önemli bir refah artışına, servet sahibi olduklarına şahit olmaktayız. Çünkü 2002 ile 2009 arasındaki sürede ne gibi bir hayat seviyesinin değişikliği zaten kendisini gösteriyor. Bugün Adalet ve Kalkınma Partisi lale ve sülale devri yaşıyor" dedi.

Konuşmasında önceki gün Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir mitingi sırasında iş istemeye gelen bir vatandaşın korumalar tarafından güç kullanılarak alandan uzaklaştırılması olayına da dolaylı yoldan değinen Bahçeli, "Türkiye'de yoksulluğun, işsizliğin, göçün ve asayişsizliğin olduğu bir ülkede Başbakan Erdoğan'ın sokakları bırak, meydanları bırak, televizyonları bırak, kendi evinden dışarı çıkmaması lazım gelir. Başbakan hala çıkmış ileri geri konuşuyor, argo üsluplarla siyasi üslubu yozlaştırıyor, siyaseti kirletiyor, vatandaşı azarlıyor, kendisine birisi bir şey söylediği zaman sanki büyük bir korkuyla gece gündüz huzursuz olan bir insanın paniği karşısında yanındaki korumalarda da bir panik başlıyor, birisi ağzını açtığı an linç edilecek bir müdahale ile karşılaşılıyor. Böyle bir ülke yönetimi olamaz. Bunun üçüncü dönemi olamaz. Sayın Recep Tayip Erdoğan'ın ruhsal yapısı, kimyası üçüncü dönem ülkeyi yönetmeye müsait değildir" diye konuştu.

Konuşmasında iktidara geldiklerinde yapacaklarına da değinen Devlet Bahçeli, Hilal Kart örneğini verirken, emeklilere de 13. maaş müjdesini verdi. Emeklilere  sahip çıkacaklarını söyleyen Bahçeli, emeklilere 13 maaş vereceklerini kaydetti.

Konuşmasının sonunda MHP Çanakkale milletvekili adayları Füsun Koroğlu Çorapçıoğlu, Enver Koç, Mehmet Doğan ve İbrahim Kürşat Tuna'ya destek isteyen Bahçeli, daha sonra karayolu ile Balıkesir mitingine katılmak üzere Çanakkale'den ayrıldı.