Gaziosmanpaşa Belediyesi, İstanbul’un Fethi’nin 558. yılını ‘’Fetih Şöleni’’ ile kutladı. Coşkulu bir kalabalığın katıldığı kutlama töreninde önce Fetih Yürüyüşü düzenlendi. Vatandaşların Bağlarbaşı Camii önünde toplanmasıyla, Gaziosmanpaşa Mehteran Grubu’nun tarihi marşları eşliğinde Fetih Yürüyüşü başladı.



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Belediye Başkan Yardımcıları ve AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Av. İsmail Ergüneş’in de katıldığı, Bağlarbaşı Camii önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürdü. Cumhuriyet Meydanı’nda Gaziosmanpaşa Mehteran Grubu’nun verdiği konserde Gaziosmanpaşalılar tarihi marşları hep bir ağızdan söylediler.



Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol İstanbul’un Fethi’nin 558. yılı nedeniyle düzenlenen “Fetih Şöleni”nde yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Tarihin akışını değiştiren bu olay aynı zamanda insanlığın önüne yepyeni ufuklar açmıştır. İstanbul’un Fethi bizim için iki yönden önem arz etmektedir Birincisi, Fatih Sultan Mehmet, bu şanlı zaferle birlikte bin küsur yıllık Bizans İmparatorluğu'nu tarihe gömmüş, böylece Müslüman Türk Milletinin kahramanlığını dünya tarihine altın harflerle yazdırmıştır.

İkincisi ise büyük fethiyle birlikte uygarlığın zirvesi olan İstanbul’un kültürel dokusu korunarak zengin kültür ve sanat eserleri ortaya konulmuştur. Kıtaları ve kültürleri birleştiren uygarlıkların beşiği İstanbul, atalarımızın bize kutsal bir emanetidir. Bu emaneti korumak ve gelecek kuşaklara aktarmak bizlerin en büyük sorumluluğudur’’.

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol İstanbul’un Fethi’nin 558. yılı nedeniyle düzenlenen “Fetih Şöleni”nde yaptığı konuşmada, İstanbul’un fethiyle birlikte bir çağın kapanıp yepyeni bir çağın açıldığını ve kazanılan bu başarının disiplinli, bilimsel ve özgüvenli bir çalışmanın ürünü olduğunu belirtti.