Kadınlar için orgazmı yeniden tarif eden OMing yani Orgazmik Meditasyon’un yaratıcısı ve One Taste adlı orgazmik terapi okullarının kurucusu Nicole Daedone, güleryüzlü bir genç kadın. Cinsellikle ilgili sorunları olan kadınların oluşturduğu 40-50 kişilik öğrenci gruplarına dersler veriyor. Son dönemin en konuşulan popüler kültür şahsiyetlerinden biri haline gelmesine yol açan bu dersleri izlemedik. Ama New York Times, Vanity Fair, Huffington Post ve benzeri yayın organlarında çıkan yazılar, röportajlar sayesinde fikir edinmek mümkün.

Daedone’nin New York, Manhattan ve ABD’nin birkaç başka şehrinde faaliyet gösteren okulundaki dersler, hayret yeteneklerini çoktan yitirmiş olması gereken Amerikalılara bile tuhaf geliyor. Zira bu konuda son çıkan yazılardan biri “Amerika buna hazır mı?” başlığını taşıyor. Gazeteci Tracy Clark-Flory, kimliğini gizleyerek ve ücretini ödeyerek Nicole Daedone’nin derslerinden birine katılmış. Anlattığına göre Daedone, derste son derece şefkatli ama kesinlikle çok ciddi: “San Francisco’da Le Meridien Hotel’in konferans salonundayız. İçeride 40 kişilik bir kadın grubu var. Uzun sarı saçlı, güzel ve karizmatik bir kadının anlattıklarını dinliyorlar. Kadın, beyaz bluzunun kollarını dirseklerine kadar sıvamış, ellerini kremliyor. Ameliyata hazırlanan bir hekim olduğunu söyleseler inanırsınız. Önündeki masada belden aşağısı çıplak bir kadın yatıyor. Ortam, jinekolog muayenehanesini andırıyor. Sarışın kadın, One Taste adlı cinsellik merkezinin kurucusu Nicole Daedone. Az sonra, önünde endişeli bir ifadeyle yatan gönüllü öğrencisini kısaca OMing adı verilen Orgazmik Meditasyon’la tanıştıracak. Bu arada sakin ve duru bir sesle konuşarak, hem önünde uzanan kadını hem de dinleyiciler arasındaki diğer 40 kadını rahatlatmaya, onları utanılacak bir şey yapmadıklarına ikna etmeye çalışacak.”

ERKEKLER İZLEYEBİLİYOR

Dinleyicilerin önünde orgazm olmak... Cesaret ister. Tabii bütün ders uygulamadan ibaret değil. Bunun bir de öncesi var... Saatler süren seminer sırasında Daedone, kadınlara uzun uzun teknik bilgiler veriyor. Klitorisin tam yerini, hangi noktasının daha hassas olduğunu, bu noktanın seks sırasında nasıl uyarılması gerektiğini anlatıyor. Dahası, uygulama sırasında “danışanını” sakinleştiriyor: “Aferin. İyi gidiyorsun. Güzel... Tamam, işte böyle...” Biz Amerikalı gazetecilerin yalancısıyız; toplam 15 dakika süren uygulamalı bölümün sonunda inleme sesleri iyice yükseliyor. Ağlamaya başlayanlar bile oluyor. Kimi derslere erkek öğrenciler de izleyici olarak - tamamen giyinik bir şekilde ve diğer katılımcıların onayıyla- katılabiliyor. “Yaptığımız işi küçümseyenlere kızıyorum” diyor Daedone bir röportajında. “Ne kadar çok kadının tek bir kez bile orgazm olmadan hayatını sürdürdüğünü bilseniz, şaşarsınız.”

SLOW FOOD'DAN SONRA SIRADA SLOW SEX VAR


Nicole Daedone bir de kitap yazdı: Slow Sex: The Art and Craft of the Female Orgasm. Bu kitapla birlikte, tüm dünyayı etkisi altına almaya başlayan “yavaşlık hareketi”nin bir ayağı da artık cinsellikte yaşanacak. Yani Slow Food (Yavaş Yemek), Slow Cities (Yavaş Şehir) gibi kavramlara bir de Slow Sex eklendi. Slow Food’un “Sadece acıktığınız zaman yemelisiniz” mottosu, Slow Sex’te “Sadece istediğiniz zaman seks yapmalısınız”a dönüşüyor. Slow Food organik besinlere destek verip fast food ürünlerde kullanılan yapay katkı maddelerine karşı çıkarken, Slow Sex de insanları sadece iyi seksin, yani sevgiye ve saygıya dayalı cinselliğin mutlu edeceğini söylüyor. Nicole Daedone’nin kitabında “4 saatte vücudunuzu tanıma rehberi”, “15 dakikada orgazm olmanın yolu” gibi bölümler var.

FİYATI 11 BİN DOLAR

Kimi öğrencileri Nicole Daedone’yi cinsellikte tabuları yıkıp çığır açan bir tanrıça gibi saygıyla hatırlarken, kimileri de onun adeta kendi tarikatını yarattığını ve insanları sanal bir mutluluk vaadiyle kandırarak para kazandığını düşünüyor. Bir de hayatın gerçekleri var: Kadın orgazmını sağlayacak ilaçların peş peşe üretime hazırlandığı 2 milyar dolarlık bir pazar söz konusu. İstatistikler, kadınların sekste orgazm olmayı önceki yıllara göre çok daha fazla önemsediğini ortaya koyuyor. Nicole Daedone de kadın odaklı bir cinsellik hareketi başlattığı için feministlerin sevgisini kazanmış durumda. Yeni tanıştığı insanlara okulundan söz ettiği zaman aldığı tepkilerin aslında toplumsal bilinçaltının bir yansıması olduğuna inanıyor: “Kadınlar ilgiyle dinliyor. Erkeklerse tedirgin oluyor, saldırgan sorulara maruz kalıyorum.” Öte yandan OMing, Nicole Daedone için hatırı sayılır bir gelir kaynağı. Sitesinde satılan birçok ürün var: One Taste marka nemlendiriciler, özel OMing yastıkları, uygulamalı DVD’ler... Ayrıca fiyatı 4 bin-11 bin dolar arasında değişen özel Slow Sex koçluk programı... Uzun süreli dersler yerine bir hafta sonu dersine katılmak isteyenler için ücret 495 dolar.