Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Aydın’da yapılması planlanan “Müftülük Kompleksi” içindeki alışveriş merkezine karşı olduğunu söyleyerek, “camiye değil, alışveriş merkezine karşıyım” dedi.

Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz'e açıklamada bulunan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafondan yapı ruhsatı inceleme sonucunda; Aydın Merkez Girne Mahallesinde bulunan Türkiye Diyanet Vakfı'na ait arsa için verilen yapı ruhsatında bazı hatalar ve ileride telafisi güç olan sorunlar belirlediklerini açıkladı.

Başkan Çerçioğlu, dönemin Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in imzasını taşıyan yapı ruhsatında, Müftülük binası, konferans salonu, Cami ve alışveriş merkezi bulunduğunu söyleyerek, İmar planında Dini eğitim, yurt, Kur'an kursu, Cami ve Külliye alanı olarak tahsis edilen parselde ticari amaçlı alışveriş merkezi yapılamasının 03.05.1985 yılında çıkarılan 3194 sayılı imar kanununa aykırı olduğunu öne sürerek, alışveriş merkezi yapılmasının mümkün olmadığını ifade etti.


Alışveriş merkezinin zaten zor durumda olan Aydın esnafına büyük zarar vereceğini savunan Başkan Çerçioğlu, iddia edildiği gibi, Türkiye Diyanet Vakfı'nın yaptıracağı külliye ve cami inşaatının, 2009'da verilen ruhsatı iptal etmediğini belirtti.

Başkan Çerçioğlu, camiye değil alışveriş merkezine karşı olduğunu ifade ettiği konuşmasında Türkiye Diyanet Vakfı’na çağrıda bulunarak; “Projede yasalara aykırı olarak bulunan, 3145 metrekarelik 3 katlı alışveriş merkezini kaldırın, ruhsatı hemen verelim" dedi.

Bazı basın organlarında yer alan, “Gerekçe olarak 9 bin metrekarelik arsaya sonradan eklenen 231 metrekarelik alanın gösterilmesi” iddiasını da yanıtlayan Başkan Çerçioğlu, 231 metrekarelik alan için Türkiye Diyanet Vakfı'na satışı için karar çıkardıklarını açıkladı.

Satış Kararını resmi yazı ile ilettikleri halde, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından ek süre istenmesinden başka herhangi bir girişimin yapılmadığını ifade eden Başkan Çerçioğlu, 2009 yılında dönemin Belediye Başkanı İlhami Ortekin'in imzasını taşıyan yapı ruhsatında zamanın imar müdürünün imzasının bulunmadığını da söyledi.

Başkan Çerçioğlu, ruhsatın verildiği tarihi dikkat çekerek; "zamanın imar müdürü çekince göstererek ruhsata imza koymamış. Ortekin’de yerel seçimlerden on gün önce imzalamış" dedi.

Göreve geldiği günden beri yasalara aykırı hiçbir karara imza koymadığını söyleyen Çerçioğlu, Aydın Belediyesi’nde yasa dışı işlemin yapılmasının söz konusu olamayacağını savundu.

"Çerçioğlu, projesi Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürlüğü'nce yapılan Diyanet Külliyesi ve Camii yapımına engel oluyor" iddialarının belli çevrelerce kasıtlı olarak çıkarıldığını sözlerine ekledi.