CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Kafalar faşist kafa. Öyle bugünden yarına demokrasiyi kavramak kolay değildir.

Benden olmuyorsan bertaraf olacaksın. Bizde tam tersine" dedi.

Tekin, partisinin seçim çalışmaları için geldiği Malatya’da düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın dünkü konuşmasına ilişkin sorusu üzerine, "Bülent ’arlinç.’ Bülent ’arlinç’ ile ilgili doğrusu tabii şaşkınlık içindeyim.

Bir ar tarafı vardır. Ar tarafını destekliyorum. Ar tarafı özellikle Deniz Feneri ile ilgili AKP’de hiç kimse rahatsız olmazken Bülent Arınç, Bülent ’arlinç’, ar tarafı tutarak dedi ki, ’ben bu Deniz Feneri konusunda rahatsızım.’ Yine imar konusundaki yolsuzluklarda rahatsız olduğunu ifade etmişti.

Yolsuzluklar konusundaki hassasiyetini biliyorum. ’Bizimkiler mücahitken hepsi müteahhit oldu’ yine sayın ’ar’ın duruşları idi. Bu duruşları gerçekten destekliyorum ama son, dünkü demeci doğrusu sivil toplum örgütü başındaki bir kadına söylenebilecek kelime midir? Bu konuda esefle kınıyorum sayın ’linç’i, arlinçi" diye konuştu.