Bir bölümünün evleri Kocaeli’nin içme suyu havzası olan Yuvacık Barajı koruma alanı içersinde kaldığı için yıkılan Aksığın köylüleri sorunlarıyla kimsenin ilgilenmemesi nedeniyle bu kararı aldıklarını söyledi. Köy girişine ’Hiç bir siyasetçiyi köyümüzde istemiyoruz. Tayyip Erdoğan’dan başka. Bütün oylar Tayyip Erdoğan’a. Aksığın Köyü Halkı’ yazılı pankart astı. 60 haneli ve yaklaşık 300 kişinin yaşadığı köy sakinleri siyasetçiler tarafından verilen vaatlerin yerine getirilmemesinden hem daha önceki dönemlerde, hem evleri yıkılırken siyasetçilerin verdikleri sözleri yerine getirmemesinden yakındıklarını bildirdi.

"SÖZ VERİP TUTMUYORLAR"

Köy muhtarı Osman Özkar, pankartı köylerine gelen milletvekilleri adayları için astıklarını söyledi. Siyasetçilerin vatandaşlara söz verip sözlerini tutmamasından yakınan Özkar, şöyle konuştu: "Şimdiye kadar söz verip sözünü tutmayan siyasetçiler için astık o pankartı. AK Parti’den İlyas Şeker geldi. 7 yıldır belediyede. Bize buranın sorununu çözeceğini söyledi. Ama imar sorunumuzu bir türlü çözmedi. Burada bize cevap veremedi. Köyde iki ev yıkıldı, diğer evler de hala belirsizliğini koruyor. Aksığın Köyü’nün yüzde 70’i baraj koruma sınırında. Ne evleri alıyorlar, ne de birşey yaptırıyorlar. Bu sorun çözülünceye kadar siyasetçiyi köye almayacağız. Belki de oy bile vermeyeceğiz. Süpriz de çıkabilir."

"ÇOCUK EVLENECEK, EV YAPAMIYORUZ"

Köylerine gelen siyasetçilerden yakınan köylülerden Mehmet Borlak ise şunları söyledi: "Milletvekilleri 4 senede bir bizi hatırlıyor. Köyümüze gelip vaatler verip gidiyorlar. Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu refarandumdan önce gelip bize istimlak işini çözeceğini söyledi. Seçimden sonra unuttular. 2 çocuğum var. Çocuğum evlenecek ev yapamıyoruz. Böyle insafsızlık olmaz. Bu siyasetçileri nasıl sokacaksınız buraya. Söz verip gidiyorlar. Siyasetçileri muhatap almıyoruz. Alayı yalan. Amcamın oğlunun ayağı sakat. Her seçim ona söz veriyorlar ’işe alacağız’ diye fakat bir türlü işe alamadılar. İşe girmiş olsaydı emekli olurdu."

Siyasetçilere güvenlerinin kalmadığını söyleyen köylülerden Ahmet Demirkol, buradaki binalarıyla ilgili belirsizliğin sürdüğünü ancak, binalar yapılırken izin verildiğini belirterek, şöyle dedi: "Köylünün birine ahşap bina yapılabileceğini söylediler. Vatandaş ahşap yaptı. Fakat daha sonra gelip yıkmaya çalıştılar. Buraya gelen siyasetçiler kahvede konuşma yapıyor. Çıktıklarında ise bir daha ilgilenmiyorlar. Gelen siyasetçilerin doğru dürüst yüzlerine bakmıyoruz. Artık güven yok ki. Siyasetçiler pankartı gördüklerinde ne düşünüyorlar bilemiyorum. Biz onlar için öyle düşünüyoruz."