Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ‘Oyu azalan çekilsin’ çağrısına, “Çok kıvrak, zeki ya. Kıvraktır biliyorsunuz. O özellikleri de var. Bak gene iktidara talip değilsin. Yapma be yapma” yanıtını verdi. Erdoğan, dün yağmur altında partisinin Aydın İstasyon Meydanı’ndaki mitinginde yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

TERÖRİSTLER SELAM DURACAK:


Görüyorsunuz, şu anda statüko ittifak içine girmiş durumda. CHP’si, MHP’si, BDP’si kol kola girmiş, aynı hizaya geçmiş durumda. Ak Parti karşısında kenetlendiler. (Meydanda bulunan pankartı okuyarak) ‘Kar, boran, fırtına sükun bulacak, sana teröristler selam duracak’, biz böyle yürüdük bu yolda.

KUMSALLARIN DA PARTİSİYİZ:


Sen kalkıp da ‘ben bir etnik unsurun partisiyim’, bir tarafta da MHP gibi, ‘Başka bir etnik unsurun partisiyim’. CHP gibi, ‘Kumsalların, denizin partisiyim’ derseniz, bu ülkede bu millet size prim vermez.

SİLİVRİ’YE TÜNEL KAZMA GAYRETİ:

Ak Parti’ye kaplan kesilen sayın Bahçeli, acaba neden CHP’ye kuzu kesiliyor? Çünkü statüko ittifak halinde. Ha CHP, ha MHP, ha BDP. Bunlar hep birlikte Silivri’ye tünel kazmanın gayreti içindeler.

KIVRAKTIR BİLİYORSUNUZ:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çok komik, şaka, fıkra gibi işler yapıyor. Şu anda hani ben diyorum ya var mısınız ey Kılıçdaroğlu, ey Bahçeli birinci parti olamazsak, şu genel başkanlıktan çekilmeye var mıyız? Şimdi ne dedi biliyor musunuz Kılıçdaroğlu? Çok kıvrak, zeki ya. Kıvraktır biliyorsunuz. Dedi ki, ‘Kimin oyu azalırsa o çekilsin’. Bak gene iktidara talip değilsin. Yapma be yapma. Demek ki bunun iktidar olma diye bir derdi yok. Muhalefette kalmaya hazır görüyor.

Muğla’ya ‘büyükşehir’ sözü

Başbakan Erdoğan Muğla Kışla Parkı’nda düzenlenen mitinge Aydın’dan geldi. Miting alanına gelen 20 bin kişi alanı tamamen doldurdu. Muğlalı Ak Partililerin ’Hadigari Yettigari kırk Yıldır Muğla’nın nefesi Bitti Gari’ ile ’Rodos’tan Muğla’ya Köprü Yaptıracağım Kemal Kılıçdaroğlu’ ve ‘SSK’yı Soydum Başucuma Koydum Ben Birçok Yalan Uydurdum’ pankartları dikkat çekti. Konuşmasında Muğla’ya Büyükşehir olma sözü veren Erdoğan “Bununla artık ne olmayacak? Artık kaçak göçek olmayacak, Muğla turizmin en önemli illerinden biri, Bu planla Muğla çok daha güzel bir yer olacak” dedi.

FUTBOL TAKIMI TUTAR GİBİ:


MHP Genel Başkanı ve CHP Genel Başkanı Muğla’ya kaç kez geldi. Ben Başbakan olarak 9 kez geldim. Onlar sadece seçim dönemlerinde yalanlarla, iftiralarla ve kandırmayla oy almak için geliyorlar. Muğlalı kardeşlerim futbol takımı tutar gibi siyasi parti tutmayın. Proje ve hizmete bakın. Muğla 2002’den önce daha iyiyse bize oy vermeyin.