Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti 3.sıra milletvekili adayı Menderes Türel, merhum Adnan Menderes'in 61 yıl önce 'Yeter, söz milletindir' diyerek başlattığı demokrasi mücadelesinin günümüzdeki temsilcisinin AK Parti ve Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Menderes Türel, AK Parti Manavgat İlçe Başkanı Nejat Tığlı, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Kaplan, Cihan Haber Ajansı Manavgat Temsilciliği'ni ziyaret etti.

12 Haziran seçimlerinin tarihi öneme sahip olduğunu belirten Türel, 2 hafta sonra yapılacak olan seçimin ülkenin 4 yılını değil 2023 vizyonunu şekillendireceğini ifade etti.

12 Eylül referandumuyla halkın yeni bir sivil anayasa yapımına evet dediğini belirten Türel, seçim sonrası sivil bir anayasa yaparak Meclis'te yazan 'Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir' sözünü gerçek anlamda tecellisini sağlayacaklarını söyledi.

Sivil anayasa yapımıyla ülkenin demokratikleşmesi ve özgürleşmesinin önündeki engellerin kalkacağının altını çizen Türel, ülkede 27 Mayıs'la demokrasiyi rafa kaldıran ve milleti dipçik zoruyla hizaya getirmeye çalışan statükocu zihniyetin 12 Haziran'da sandığa gömülerek yok olacaklarını kaydetti.

Türel sözlerini şöyle sürdürdü: "Merhum Başvekil Adnan Menderes'in 61 yıl önce 'Yeter, söz milletindir' diyerek başlattığı demokrasi mücadelesinin günümüzdeki temsilcisi AK Parti ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan. Demokrat Parti (DP)'nin 61 yıl önce yaktığı demokrasi meşalesi mücadelesini 12 Haziran seçimleri sonrası yapacağımız sivil ve demokratik bir anayasa ile taçlandıracağız. Verdikleri demokrasi mücadelesini canlarıyla ödeyen merhum Adnan Menderes ve bakanları Fatih Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'a Allah'tan rahmet diliyorum." diye konuştu.