Bilgisayar çalmak için girdikleri fabrikanın kasasında 4 milyon doları gören hırsızların şok geçirerek birbirlerini tokatladıkları bildirildi. Polisin yürüttüğü soruşturma sonucu 2 şüpheli ve 3 milyon 200 bin dolar ile ele geçirilirken, 800 bin dolarla kayıplara karışan bir kişi aranıyor.

Merkez Osmangazi İlçesi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Ali Osman Sönmez Caddesi üzerinde Seçkin Saruhanlı'ya ait  fabrikaya geçtiğimiz Cumartesi gecesi saat 02.00 sıralarında çeşitli suçlardan çok sayıda sabıkası bulunan Alparslan G.D. (20) E.D. (17) ve M.K. (25)  hırsızlık amacıyla geldiler.

M.K. kullandığı araçtan çıkıp gözcülük yaparken Alparslan G.D. ve E.D. fabrikanın arka bahçesinde bulunan 5 metrelik istinat duvarından atlayıp depo bölümünden fabrikanın yönetim katına geçtiler. Fabrika sahibi Seçkin Saruhanlı'nın odasındaki çekmeceleri karıştırırken çelik kasanın anahtarını buldular. Anahtarı bulan hırsızlar çelik kasayı televizyon dolabının içinde gizlenmiş olduğunu görünce kasayı anahtarla açtıklarında 4 milyon dolar olduğunu görünce şoka girdiler. Yaklaşık 15 dakika birbirlerini tokatlayan hırsızlar oda içerisinde buldukları poşetlere paraları doldurup geldikleri yerden atlayarak dışarıya çıktılar.

1,5 MİLYON DOLARI ZEYTİNLİĞE GÖMDÜLER

Paranın bir milyon 500 bin dolarını iki poşete koyan hırsızlar  bu paranın bir kısmını gözcülük yapan arkadalarından saklamak için dışarıya çıkıp fabrikanın 200 metre ilerisinde bulunan zeytin ağaçlarının altına gömdüler. Daha sonra M.K. isimli arkadaşlarını yanına giderek, kasada çok miktarda dolar olduğunu söyleyen Alparslan G.D. ve E.D.  ôparanın hepsini biz taşıyamayız sende gel yardım et" diyerek tekrar M.K. ile birlikte fabrikaya girdiler. Kasada kalan 2 milyon 500 bir doları poşetlere koyan zanlılar girdikleri yerden çıkarak geldikleri arabayla Merkez Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'ndeki evlerine dönerek parayı bölüştüler.

POLİSLER SARHOŞ GİBİ DAVRANARAK ELLERİNDE BİRA ŞİŞELERİYLE NÖBET TUTTULAR

Sabah işyerine gelen çalışanların ihbarı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri 30 kişilik ekiple hırsızların girdikleri yerde arama yaptılar.

Hırsızların istinat duvarın atladıkları sırada yere 10 bin dolar düşürdüğünü fark eden polisler bölgede ayak izlerini takip ettiklerinde zeytinlik ve sazlıklar arasında iki ayrı poşet içerisinde yaklaşık 1 milyon 500 bin doları toprağa gömülmüş halde buldular. Hırsızların tekrar dönüp toprak altına sakladıkları parayı almaya gelme ihtimali üzerine polisler eski bir araç içinde kendilerini alkol alan kişiler gibi gösterip ellerinde boş bira şişeleriyle nöbet tuttular. Aynı gece saat 22.00 sıralarında E.D.  ve yanında bulunan 3 arkadaşı ellerinde tekerlekli bavul ile gelip toprağı kazmaya başladıkları esnada gözaltına alındılar.

ŞOK GEÇİRİP BİRBİRLERİNİ TOKATLADILAR

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen E.D. ve 3 arkadaşı sorgulandı. E.D. arkadaşlarının olaydan haberdar olmadığını soygunu kendisi, 2 ay önce hırsızlık suçundan yattığı cezaevinden tahliye olan Alparslan Gökhan D. ve M.K. ile birlikte yaptıklarını itiraf etti.

 E.D. kendilerinin işyerine bilgisayar çalmak için girdiklerini çelik kasayı açtıklarında şok geçirip birbirlerini tokatladıklarını söyledi. Polis E.D.'nin ifadesinden yola çıkarak adresini tespit ettiği Alparslan Gökhan D.'nin evine baskın düzenledi. Uykuda yakalanan Alparslan Gökhan D.'de gözaltına alındı 800 bin dolar ile kaçan M.K. ise polis tarafından aranıyor. Ele geçirilen 3 milyon 200 bin dolar ise fabrika sahibi Seçkin Saruhanlı'ya teslim edildi.

Polis olayla ilgili soruşturmaya devam ediyor.