Spor basınının 25 usta kalemi onuruna, Şişli Belediyesi ve TSYD İstanbul Şubesi tarafından “Ustalara Saygı Gecesi” düzenlendi.

İstanbul Hilton Otel'deki geceye eski Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy, Galatasaray ve Milli Takım eski futbolcusu Candemir Berkman, Futbol Federasyonu Eski Başkan Vekili Ata Aksu, Futbol Federasyonu Eski Yöneticisi Tahir Kıran, Futbol Federasyonu eski As Başkanı Affan Keçeci, Kasımpaşa Spor Klübü Başkanı Hasan Öksüz, Türkiye Spor Yazarları Derneği Genel Sekreteri Ahmet Çakır ve Türkiye Spor Yazarları Derneği İstanbul Şube Başkanı Naci Arkan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Gecede Atilla Gökçe, Erdoğan Arıpınar, Can Atabeyoğlu, Düşvar İyiiş, Necmi Tanyolaç, Necati Karakaya, Erdoğan Arıpınar, Kahraman Bapçum, Halit Kıvanç'ın da aralarında bulunduğu 25 spor yazarına ödül verildi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, gecede, Cevahir Kongre Merkezi karşısında kurmayı planladığı "Futbolcu Fabrikası" projesi hakkında bilgi verdi.Real Madrid'in golcü oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun bonservis bedeli için 100-150 milyon Avro gibi rakamların konuşulduğunu hatırlatan Sarıgül, sözlerini şöyle sürdürdü: "Neden bir Türk oyuncu için böyle rakamlar telaffuz edilmesin. Biz çocuklarımıza inanıyoruz. Şişli Belediyesi olarak bu işe el atmaya karar verdik. Bir 'futbolcu fabrikası' kuruyoruz. Başına önemli bir futbol adamını getireceğiz. Şişli ve Anadolu'yu tarayacağız. 6-12 yaş arasındaki yetenekli çocuklarımızın tüm eğitim, barınma masraflarını biz karşılayacağız ve onları Türk futboluna kazandıracağız." Projeyi 15 Eylül'de hayata geçireceklerini belirten Sarıgül, "futbolcu fabrikasının" kurulacağı sahaya verilmesi için isim önerisi istedi.

Ödül Alanlar Listesi

Ali Gümüş, Atilla Gökçe,
Cem Atabeyoğlu,
Coşkun Özarı,
Doğan Koloğlu,
Düşvar İyiiş,
Erdoğan Arıpınar,
Ergun Hiçyılmaz,
Eyüp Karadayı,
Güven Taner,
Halit Kıvanç,
Hayati Telgeren,
Hıncal Uluç,
İsmet Tongo,
Kahraman Bapçum,
Necmi Tanyolaç,
Necati Karakaya,
Necati Bilgiç,
Nurhan Aydın,
Nezih Alkış,
Orhan Ayhan,
Talay Erker,
Togay Bayatlı,
Şansal Büyüka,
Yılmaz Canel.