Gaziosmanpaşa'da Ergenekon davasına bakan savcılardan Cihan Kansız’ın yeğeni Yusuf Kaan Kansız’ı silahla yaraladığı iddiasıyla aranan Serkan A., Bodrum’da yakalandı. Zanlı Serkan A’nın üzerinden sahte kimlik çıktığı öğrenildi.

Ergenekon Soruşturması’nda savcı Zekeriya Öz’ün yerine atanan savcı Cihan Kansız’ın yeğeni Yusuf Kaan Kansız, 2 Mayıs 2011 akşamı Gaziosmanpaşa’da Yücel Simit Sarayı’nda oturduğu sırada bir süre öncesine kadar ortak otopark işlettiği ve alacak verecek nedeniyle sorun yaşadığı Serkan A.’nın silahlı saldırısına uğramıştı. 7 kurşundan 6’sı Yusuf Kaan Kansız’ın vücuduna isabet etmişti.

Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçmişti. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları çalışmanın ardından saldırgan Serkan A’nın Muğla’da olduğu tespit edildi. Bunun üzerine bugün Bodrum’da belirlenen adrese düzenlenen operasyonda Serkan A., gözaltına alındı.

Serkan A’nın sorgulanmak üzere İstanbul’a getirileceği öğrenildi.

Eski ortağını vurduktan sonra kaçarak kayıplara karışan Serkan A.’nın, daha önce de aynı meseleden Yusuf Kaan Kansız’ın babası Lütfi Kansız’ı da tabancayla vurup yaraladığı öğrenildi. Şüphelinin hakkında kesinleşmiş 20 yıla yakın hapis cezası bulunduğu da belirtildi.