MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, Kahramanmaraş kadın kolları seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, partisinin kadına en fazla değer veren parti olduğunu savunarak, "Hiçbir partinin kadınların rahatça faaliyetlerini sürdürebilmesi için böyle seçim büroları yok. Bunu söylerken haremlik selamlık mantığı ile bakmıyoruz. Türk kültüründe kadın erkek arasında bir ayırım yok. Takdir edersiniz ki kadınların kendi lisanlarıyla konuşmaları farklı, beylerin siyasi hayatta konuştukları biraz daha sert söylemlerdir" diye konuştu.

Açılışın ardından gazetecilerin bazı MHP’lilerle ilgili internette yer alan görüntülere ilişkin sorularını yanıtlayan Şenel, "Kadını, erkeğiyle bizler ülkücü camiayı oluşturuyoruz. Ülkücü camianın hassasiyetleri var. Ahlak, bunların içerisinde çok önemli. Yaşanan hadiselerden ülkücü olup da üzülmeyen yoktur ve Türk siyasetinde bunların olması üzücü bir şeydir" dedi.

Şenel, Türkiye büyük bir seçime giderken, özel hayatı ilgilendirecek bir şekilde kasetlerin gündeme getirilmesinin çok yanlış olduğunu, bu süreçte "anayasayı, bölünme projelerini konuşmak gerektiğini" belirterek, şunları söyledi: "Türk kamuoyunun seçime 20 gün kala kasetlerle oyalanması önemli bir hadise. Bu şekilde paparazzi programları gibi medyanın, yazılı ve görsel medyanın durmadan kasetin üzerinde bir program düzeni içerisinde olması da önemli bir hadise. Türkiye’de bu, şantaja alet olanlara da yakışmamaktadır. MHP içerisinde ülkücülüğe yakışmayanlar nerede duracağını bileceklerdir. Fakat şu da dikkate alınmalı bizler elhamdülillah Müslümanız. Müslüman anlayışında ayıpları böyle ifşa etmek değil örtmek esastır. İnsanların özel hayatlarını bu haliyle ortaya dökmek ne Türk kültüründe vardır ne de İslam ahlakında vardır. Bu yüzden de milletimiz bu açıdan bakması lazım. Herkes hata yapabilir bunu söylerken hataları takdir ettiğim kesinlikle anlaşılmasın. Türkiye’nin durumu ortadayken paparazzi tarzında, magazinsel haberlerle meşgul etmek kimsenin haddi olmamalıdır. Bu, MHP’ye ve Türkiye’nin birliğine karşı yapılan komplodur, bunu böyle görmek lazım."