Fatih Kolejleri, Milli Eğitim Bakanlığı ile Çevre ve Orman Bakanlığı'nın düzenlediği "19. Uluslararası Çevre Olimpiyatı" ve "2011 Çevre Basın ve Çevreci Kişi ve Kuruluş" ödül töreni Holiday İnn İstanbul Airport Otel'de gerçekleştirildi. 4 kıta, 50 ülkeden 131 öğrencinin projeleriyle katıldığı olimpiyatların ödül töreni renkli görüntüler altında gerçekleştirildi. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. İstiklal Marşı'na çeşitli ülkelerden gelen yabancı öğrencilerin de katıldığı görüldü. Ardından Fatih Üniversitesi Müzik Grubu mini konser verdi.

INEPO Olimpiyatları tanıtım filminin ardından Fatih Kolejleri Genel Müdürü İshak Şahin açılış konuşmasını yaptı. Çevre olimpiyatlarının bu yıl 19.'sunun yapılmasının onurunu yaşadıklarını belirten Şahin, "Bu yarışmanın giderek büyümesinde siz yarışmacı gençlerimizin hazırladıkları yarışmaların büyük bir katkısı vardır. Hazırladıklarınız bu projelerle bizlere güç verdiniz." dedi. "Daha yaşanabilir bir dünya" sloganıyla ortaya çıkan İNEPO Çevre Yarışması'nın giderek büyüdüğünü aktaran Şahin, "İnanıyorum ki bundan sonra da sizlerin hazırladıkları projelerle çok daha güzel günler yaşayacak ve daha güzel bir proje yarışması haline dönüşecektir." ifadelerini kullandı.

Şahin'in konuşmasının ardından Çevre Olimpiyatlarına katılan yarışmacıların projelerini içeren bir sinevizyon gösterisi izletildi. Ardından Çevre Olimpiyatları'nda dereceye girenlere Bronz, Gümüş, Altın ve Jüri Özel Ödülü dallarında ödülleri verildi. Olimpiyatlarda iki grupta 13 öğrenci projeleriyle altın madalyaya layık görüldü. Madalyaları sahneye tek tek davet edilen öğrencilere katılımcı devlet yetkilileri tarafından verildi.

'MEDYA MENSUPLARINA ÇEVRE DUYARLILIĞI ÖDÜLÜ"


Çevre duyarlılığı taşıyan haberleriyle ön plana çıkan medya mensuplarına da ödülleri verildi. Gazete Dalında; birinciliği Zaman Gazetesi'nden Muzaffer Salcıoğlu 'İstanbul'un yıllık kayıp su oran 185 metrobüs fiyatına bedel' haberiyle birinciliğe layık görülürken, ikinciliği Star Gazetesi'nden Özkan Güven, 'İki Türk profesörü doğal taşlardan oluşan radyasyon önleyici kalkan yaptı' haberiyle, Üçüncülüğü ise Zaman Gazetesi'nden Bayram Kaya, 'Kaya, çimento ve köpüğü birleştirip depreme dayanıklı malzeme üretti" başlıklı haberiyle kazandı.

Televizyon dalında ATV Haber Merkezi Cnasu Oğuztüzün birinciliği kazanırken, İkinciliği Kanal7 Haber televizyonundan Emine Okumuş, Üçüncülüğü ise Bugün Televizyonu'nda hazırladığı programıyla Orhan Kural kazandı. ATV Haber Merkezi'nden Gamze Koca ise mansiyon ödülüne layık görüldü.