Erdoğan, partisinin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap etti. Yaptığı konuşmada, "Gönül insanı rahmetli Ahmet Efendi’nin şehri Yozgat’ı gönülden selamlıyorum" diyen Başbakan Erdoğan, 12 Eylül halk oylamasında Yozgat’ın, yüzde 77,3 oy oranıyla Anayasa değişikliğine ’evet’ dediğini hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, uzun zamandan beri üvey evlat muamelesi gören ve ambargo uygulanan Yozgat'ı bu ambargolardan kurtardıklarını söyledi.


Partisinin düzenlediği mitinge katılmak üzere Yozgat'a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Başbakan Erdoğan, mitingin ardından 17 ayrı hizmetin açılışını gerçekleştirdi. Yozgat Şehitler Fen Lisesi'nde düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, uzun zaman ambargo uygulanan Yozgat'ı, bu ambargolardan kurtardıklarını ifade etti.

Erdoğan, Yozgat’ın, bir kez daha, gür bir sesle "ileri demokrasi", "Büyük Türkiye" ve "Üstünlerin hukuku değil, hukukun üstünlüğü" dediğini ifade etti.

İşte Başbakan Erdoğan'ın Yozgat'taki miting konuşmasından satır başları:

Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de bu milletten dersini aldı ama ezberleyemedi, sen akıl hocandan CHP'nin 2. milli şefinden dersini almaya devam et. Dersini güzelce ezberle önce bir çırak ol, çırak. Şimdi CHP'nin akıl hocası 87 yaşında ki o zat, çıkıyor gazetelerde röportajlarada başladı yeniden siyasete soyunacak belli. Ben milli şefleri değilim diyor. CHP listelerinde sizin yol arkadaşlarınız yok mu, listelere kefil olmuyor musunuz? Dün bir gazeteci şunu yazdı; CHP'de listeler belirlenmeden önce Demirel, Kılıçdaroğlu'nu aradı CHP'ye Haberal baskısı yaptı, bu telefon görüşmelerinin birine tanık oldum' diyor. Bunu görünce yazmamam istendi diyor bugün o isteğin bittiğini düşünüyorum ve bunu yapmam gerektiğini düşünüyorum diyor. Bay Kemal ben yalan söylemem diyor dolaşıyor meğer nerelerden talimat alıyor, ne dolaplar çeviriyor.

Bazıları diyor ki yok Cumhurbaşkanlığı yaptı, yok Başbakanlık yaptı o zaman otur oturduğun yerde de otur da bey zannetsinler. Şu partinin listesi, bu partinin listesi diye uğraşıyorsun otur da bizde saygı gösterelim, herkeste saygı göstersin. Aynı kişi diyor ki 'CHP herşeyi bırakıp kaçmıştır, bunlara kalsa ülke yüz defa batmıştır çünkü aynı şeyi yüz defa söylediler. Bitmedi devam ediyor yine aynı kişi CHP ile kalkınma yanyana gelmez diyor, CHP ile anarşi yanyana gelir diyor ve bunlar birbirine yakışır diyor. Son bir alıntı daha CHP'nin seçmenine sesleniyor Demirel, 'Yolda altın bulsanız CHP ile bölüşmeyin, CHP iktidarında ineklerin sütü kurur, sütü' diyor. Peki bunlara şimdi ne oldu, bunları biraraya ne getirdi? Bayram değil seyran değil. Bunlar statükonun iki bekçisi CHP 27 Mayıs darbesine çanak tuttu, Menderes ve iki arkadaşının idam sehpasına götürülmesine seyirci kaldılar, bu emekli beyefendi de 28 Şubat müdahalesine kol kanat gerdi bu statükocular şimdi çete kardeşliğinde buluştular.

Sayın Kılıçdaroğlu'na Antalya'yı soruyorum.. Antalya'ya verdiğiniz sözlere ne oldu. Antalya'yı nasıl aldattılarsa bugün de Türkiye'yi böyle aldatıyorlar.. Ben Kılıçdaroğlu'na yürüyen yalan dedim.. Bunlar koşan yalan koşan.. Belgeli yalancı, vesikalı yalancı bunlar.. Bunlar da ar namus yok.. Güya ben büyük kızımın evlilik davetiyesini özel uçakla Ürdün Kralı'na yollamışım.. Ben şimdi Kılıçdaroğlu'na diyorum ki mertsen bunu açıkla.. Sen namertsin.. Sen hangi çağda yaşıyorsun.. Böyle saçmalık mı olur? Ama bunlarda yüz yok. Ben MHP'li kardeşlerime sesleniyorum; 12 Haziran'da gereken dersi verin ve dörtte dört yapın. Yozgat'a bu yakışır. Bu süreci bu hızla sürdürürken burada CHP ile ilgili bir belge daha yayınlayacağım. Bu CHP'nin geçmişinde neler var. 4 Mart 1949 tarihli bakanlar kurulu kararı Bolu'daki Karakatı camiinin milli eğitim bakanlığına devri kararlaştırılmıştır. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, altında CHP'nin bakanlarının imzaları var. Burada camilerin ahır olarak kullandığının kanıtıdır. Atatürk Konya'daki camiilerin restorasyonu için talimat veriyor ama o camileri restore etmek bize kalıyor.