Olimpiyat şampiyonu Kenyalı maratoncu Sammy Wanjiru balkondan atlayarak intihar etti.

Nairobi’deki ulusal polis sözcüsü Eric Kiraithe’nin açıklamasına göre, Kenya’nın Rift Valley eyaletine bağlı Nyahururu kentindeki evinin balkonundan atlayan 24 yaşındaki Wanjiru hayatını kaybetti. Polisin ifadesine göre, evinde başka bir kadınla içki içen maratoncu, eve gelip gördüğü manzaraya sinirlenen eşiyle bir süre tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine balkondan atlayan Wanjiru yaşamını yitirdi.

Pekin-2008’de erkekler maratonda elde ettiği birincilikle olimpiyatlarda altın madalya kazanan ilk Kenyalı maratoncu olan Wanjiru, 2:06:32.00’lik derecesiyle olimpiyat rekoru da kırmıştı.

Ailevi sorunlar yaşadığı bilinen Wanjiru’nun, geçen yıl aralık ayında, evindeki güvenlik görevlisini tüfekle yaraladığı, eşini ve kızını da öldürmekle tehdit ettiği iddia edilmişti. Suçlamaları reddeden maratoncu, kefaletle serbest bırakılmıştı.

Kariyerine 15 yaşında başlayan Wanjiru, 2005 yılında Rotterdam Yarı Maratonu’nda dünya rekoru kırmıştı. Daha sonra çeşitli maratonlara katılan Kenyalı sporcu, Pekin-2008 dahil 4 ana maratonu (2009 Londra Maratonu, 2009 ve 2010 Chicago Maratonu) kazanan en genç sporcu olarak tarihe geçti.

Öte yandan, ABD’li maratoncu Ryan Hall, sosyal paylaşım ağı Twitter’daki hesabında, "Sammy ile ilgili haber inanılmaz üzücü. Şoke oldum ve çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.