Kayseri'nin Develi ilçesinin 20 kilometre güneyinde bulunan, Zamantı derivasyon tüneli çıkış istikametindeki 5200 metre uzunluğundaki iletim kanalı boyunca, üç yerde toprak kayması meydana geldi.

Zamantı tünelinin Öksüt Köyü güneyindeki çıkış hattından, Gazi kasabası sınırları güneyini takip ederek, Develi ovasına su iletecek olan trapez kanalın, 750. metresi ile 860. metreleri arasında 110 metre uzunluğunda ve yaklaşık 100 metre genişliğinde, birinci bölgede yağışlar toprak altına inerken kanal kesitine dikey vaziyette büyük bir toprak kitlesinin kaymasına sebep oldu.

İkinci bölgede yaklaşık 10x10 metre ebadında olan toprak kayması, üçüncü bölge olan 4700. metrede de yaklaşık 100 metre uzunluğunda ve 100 metre derinliğinde toprak kaymalarına sebep oldu. Toprak kaymaları sonucu hasar tespiti ile ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığı bildirildi. Kanal boyunca 5200 metrelik Meşe ormanı olan bölgenin, ağaçlandırma ve gençleştirme çalışmaları yapılarak, gelecek yıllarda aynı şekilde toprak kaymalarına maruz kalınmaması için, açık alanlarda tamamlama, ağaçlandırma çalışmalarının başlatılması gerekliliği ve zorunlu olduğu bildirildi.