CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Burdur mitinginde konuşuyor.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda yaptığı miting’den satır başları şöyle;

İnşallah 12 Haziran’dan sonra halktan haktan esnaftan çiftçiden emekliden sanayiciden yana bir tarih başlayacak…Eskiden burada Et Balık Kurumu vardı, ben söylemiyorum vatandaş isyan ediyor onun isyanına katılacağız.

2007 yılında sütün litresi 65 kuruş 2011′de yine 65 kuruş… Sloganları Türkiye büyüsün statükolar artsın.Vatandaş zenginleşmiyor Recep Bey ve yandaşları zenginleşiyor onlar büyüyor vatandaş perişan oluyor.herkesin kazandığı bir ülkede siz istikrardan söz edebilirsiniz ama ülkemizde vatandaş kazanmıyorsa siz kazanıyorsa buna istikrar diyemezsiniz.

Burdur’da esnafı perişan ettiler… Bu hükümet ekonomiyi iyi yönetemiyor, yoksulun sırtından doyuyor hükümet milleti perişan ediyor..Bu ülkeyi vatandaşını düşünen bir iktidar lazım bu ülkeye CHP iktidarı lazım.

Eskiden bize siz proje üretemiyorsunuz diyorlardı şimdi projelerimizden boğuluyorlar.Şimdi bizi eleştiriyorlar bende sesleniyorum tekrardan Recep Bey’e çık karşıma o zaman senin istediğin kişilerle senin istediğin kanalda ama korkuyor çıkmaya… Adam ol eleştiriyorsan çık karşıma… Dünyanın her yerinde seçimlerde liderler karşı karşıya gelir millet görür kimin doğru kimin yanlış söylediğini görür… Şimdi çıkıp söylüyor ben senin karşına çıkmam diyor çıkmam değil çıkamazsın adam gibi çık karşıma millet görsün kim doğruyu söylüyor.

Şimdi halkı kandırıyorlar diyorlar ki CHP geldiğinde borcunuz artacak tekrardan söylüyorum,çiftçinin elektrik borcunu sileceğim sıfırlayacağım mazotu 1,5 TL yapacağım. Çiftçiye vermezseniz, emekliye vermezseniz, çalışana vermezseniz esnaf nasıl süftah yapacak… Esnafın derdinin çözümü hakça bölüşmedir.Esnafın sorununu çözecek olan diğer bir çözüm Aile Sigortasıdır… Aileye gelir vereceğiz en az 600 TL vereceğiz.Aileler kendi ihtiyaçlarını kendileri karşılayacak… Projelerimizde insan var aile mutluluğu var.

Hanımlara sesleniyorum sizlere seçme seçilme hakkını getiren CHP’dir şimdi de Aile Sigortası ile sizlere ekonomik özgürlükler getireceğiz.

1700000 gencimizin umudu ile oynadılar… Anne babaların yemeyip yedirdiği giymeyip giydirdiği gençlerin ve ailelerin umutlarıyla oynadılar. Umutlarıyla oynayanlar hala koltuklarında oturuyorlar. Bunların ahlak anlayışı bu mudur? Buradan soruyorum kopya yoksa şifre neden var?Şimdi de savcılığa başvurmuşlar efendim şifre de yok diyorlar ne dedikleri belli değil bunların biz hepsinden hesap soracağız. Ama gençlere sözlerimiz bitmedi… Gençlerimizin yurt sorununu çözeceğiz en geç iki yıl içerisinde sıcak suyu interneti olan yurtlar ile yurt sorunlarını çözeceğiz… Ayrıca gençlerimiz üniversite yönetimlerinde söz sahibi olacaklar..

Bir sözüm daha var üniversiteli gençlere dilerler ise askerliklerini yaz tatillerinde yapacaklar okulları bittiğinde askerlik sorunları kalmayacak.Ayrıca askerlik sorununu herkes için biz çözeceğiz.

Ben bunu dediğimde Recep Bey’in ne dediğini biliyorsunuz ayrıca Burdur’da 21 gün kimin el bebek gül bebek askerlik yaptığınıda biliyorsunuz.Kendi oğlu 21 gün askerlik yaparken düşünmedin memleketi savunmayı da vatandaşın çocuğu olunca mı diyorsun.Bu memleketi savunmak sana kalmadı biz bu ülkeyi Kurtuluş Savaşımızda nasıl savunduysak dişimiz tırnağımızla imanımızla yine öyle savunuruz.

Bütün emeklilerin 9 milyon emeklinin oyunu istiyorum… Milli gelir artışından pay ve intibak yasasını ben çıkaracağım ,bütün emeklilerin haklarını bir tek ben savunuyorum herpsinin oyunun istiyorum bana yetki verin ki hakkınızı size vereyim. www.oysandigi.comEsnaf yurttaşlarımında oylarını istiyorum çalışıyorlar diye aylıklarından %15 kesinti yapıyorlar ben bunu kaldıracağım.Sırtınızı dönün AKP’ye orada 6 Ok var sizin hakkınızı savunan sizin için mücadele eden CHP var.

Burdur’un mermeri var ama hala teşvik yok , Burdur sürekli göç veriyor neden Burdur’da iş yok.Recep Bey’e sorarsanız bu memlekette işsizlilk diye bir sorun yok … İşsizliğin olduğu yerde ailede huzursuzluk vardır.

2002′de 59 bin hükümlü yurttaşımız vardı 2011′de ülkemizde 120 binin üstünde hükümlü var .%100′ün üstünde artış var bu sürede ayrıca 49 hapishane yaptılar… Neden içeride insanlarımız çünkü borç batağındalar.49 hapishane yapacağına neden 49 fabrika yapmadın iş sağlamadın, bide istikrar sürsün diyorsun o istikrarı al başına çal.

Kobilere sıfır faizle kredi verilecek… Sıfır faizle nasıl kredi verilecek herkes vergisini ödeyecek primini ödeyecek ve sıfır faizli kredisini alacak… Kardeşce yaşamak budur hakca bölüşmek budur… Her kesime hitap ediyoruz tüm yurttaşlarımızı düşünüyoruz onlar için mücadele veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz… Yeni CHP halkın sorunlarına kilitlenen sorunlara çözüm üreten halkın sorunlarına derman olan CUMHURİYET HALK PARTİSİ.Üreten ve tüm dünyada marka yaratan bir Türkiye yaratacağız.

Telefon dinlemeyeceğiz ve kasetçi iktidarada hesap soracağız. Vatandaşın bu kadar derdi var iken bu iktidar neden kaset ile uğraşır ayıp değil mi? İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne 13 ay kamera koymuşlar.13 ay değil 13 yıl o kamerayı koymazsan namertsin….

YGS sınavını protesto etti diye çocuğumuzu okuldan atıyorlar.1700000 çocuğun hakkını yiyen adam ar damarı çatlamış o adam hala o koltukta oturuyor.Biri hiç bir soru cevaplamamış cevap anahtarı boş ama 420 puan veriyorsunuz neden hala iktidar hesap sormuyor bu haberler neden yandaş medyada yok.

Diyor ki beyefendi kişi başına milli gelir 20.000 doları aştı ben soruyorum vatandaşlarıma sizin cebinizde varmı 20.000 dolar? Ama yandaşların cebine elinizi atsanız heryerinden dolar çıkıyor.

Geçmişte hangi partiye oy verilmiş ise verilmiştir, ama Türkiye bir döneme girdi herkes ötekileştiriliyor özgürlükler kısıtlanıyor artık yeni süreçte özgürlükler için emeğinizin karşılığını almak için CHP var ve sizlerden yetki istiyorum.