aydınSes-  Başbakan Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul’un İstanbul’a yeni nüfus getirmeyeceğini İstanbul için bir kentsel dönüşüm projesi olarak planlandığını söyledi.

Erdoğan, “İstanbul göz bebeğimiz bir şehir. Ben İstanbul sevdalısıyım. Aslen Rizeliyim ama İstanbul’da doğdum ve büyüdüm. Bu kentin belediye başkanlığını yaptım. Bu kentte büyük bir deprem bekleniyor. Çarpık yapılmış ve itfaiyenin bile giremediği o kadar çok sokak var ki, bir felaket olursa buralarda insanlara nasıl yardım götüreceksiniz. Biz bunları düşünerek bu projeyi yaptık. Bu Projeyi hayata geçireceğiz ve İstanbul’un çürük binalarında oturan vatandaşlarımıza buradan ev vermeyi teklif edeceğiz. Giden gidecek. Ama ben gitmem diyenin yerini de kamulaştıracağız” dedi.

Başbakan Erdoğan, "Kanal İstanbul'un Marmara'ya açıldığı yerde kurulacak şehri, önümüzdeki iki hafta içinde açıklayacağım. Bu şehir, yeni bir çekim alanı değil, aslında bu şehirle yoğunlaşmanın olduğu yerlere yeni bir teklif sunacağız. Vatandaşlarımıza diyeceğiz ki; 'Kardeşim, bak burası herhangi bir depremde gidebilir. Evleriniz hazır, size gelin şuralardan ev verelim.' Anadolu yakasında oturanlara Anadolu yakasında, Avrupa yakasında oturanlara Avrupa yakasında... Neyse bedeli onun karşılığında orada kendilerine yer vereceğiz. Ama 'Yok, ben burada oturmak istiyorum' diyenlere bir teklif daha götürüyoruz; 'Biz buraları yıkacağız, yıkmaya mecburuz, o zaman burada yapacağımız konutlardan size konut verelim ki bizim artık gözümüz arkada kalmasın.' Hedefimiz, bu iki yakada toplamda 2.5-3 milyonluk iki yeni şehir." diye konuştu.

BAŞBAKAN TAYYİP ERDOĞAN KASTAMONULULAR
BULUŞMASINDAN KARELER


Başbakan Tayyip Erdoğan Kastamonu Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilen toplantıda yaptığı konuşmada, 12 Eylül Referandumunda Kastamonu ilinde yüzde 63 Evet oyu kullanıldığını ifade ederek Kastamonululara teşekkür etti ve 12 Haziran’da da aynı desteği beklediğini söyledi. Erdoğan 4 Mayıs’ta Kastamonu’da miting yaparak hem referandumda verdikleri destek için Kastamonululara teşekkür edeceğini, hem de 12 Haziran seçimleri için destek isteyeceğini ifade etti. Erdoğan, İstanbul’daki Kastamonululardan destek isterken de şöyle konuştu.

“Sadece İstanbul’daki desteğiniz yeterli değil. Aynı zamanda Kastamonu’daki hemşerilerimizle hemen iletişim kuracağız. Onları arayıp aylarını Ak Partiye vermesini isteyeceksiniz. Bu milli projeyi herkese anlatın” dedi.

ÖĞRENCİLERE ELEKTRONİK KİTAP DAĞITILACAK


Başbakan Erdoğan göreve geldiklerinde 1. Sırada olan Milli Savunma Bakanlığı bütçesini 6 sıraya düşürdüklerini Milli Eğitim Bakanlığı Projesini ise 1. Sıraya yükselttiklerini ifade ederek, bir de müjde verdi. 4 yıl içinde tüm okulların akıllı tahta ve bilgisayar ağıyla donatılacağını bunun ihalesinin ise yapıldığını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Teknoloji çağında çocuklarımızı bundan yoksun bırakmayacağız. Çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkanları seferber ediyoruz. Her çocuğumuza İPAD gibi elektronik kitap dağıtacağız. Çocuklarımız derslerini buradan takip edecek. Teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanacak” dedi.

EDEP YAHU

Hacı Bektaş'ı Veli'nin "Eline, diline, beline hakim olacaksın" sözlerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri iyi bilmesi gerektiğini dile getirdi. Erdoğan,"Ellerine hakim olamadılar, her fırsatta yürüttüler. Bellerine hakim olamadılar kasetler ortada, kendisi de onun neticesinde Genel Başkan oldu. Şimdi de dillerine hakim olamıyor, konuşuyorlar. Adeta cüruf saçıyorlar." diye konuştu.

MHP ve BDP liderlerinin de CHP Genel Başkanı'nın yolundan gittiğini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bunlar millete 'bidon kafalı', 'yüzde 60'ı aptal' derler ama milletin o güzel Türkçesine, nezaketine zarafetine, edebine, adabına, terbiyesine zerre karadr sahip değiller. Edeb yahu, diyorum.

Edeb yahu" ifadelerini kullandı.Güzel bir söz var 'Uslub-u beyan ayniyle insan', Ağznızan çıkna ifadeler neyse sizde osunuz. Meşhur sözümüzdür bir lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye" şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine küfrüne üstü kapalı olarak değinen Başbakan Erdoğan, kendisinin Türkiye’nin dili, Anadolu’nun dili ile konuştuğunu, eleştiri seviyesini de hiç kaçırmadığını kaydederek “ Edep Yahu” dedi. Erdoğan Edep kelimesin ne anlama geldiğini ise Kur’an alfabesinden örnek vererek açıkladı.



Emanete 2002 yılında halktan aldıklarını tekrarlayan Erdoğan halktan başka kimseye hesap vermeyeceklerini de sözlerine ekledi. Erdoğan Ziya Paşa’nın “ Eşek ölür kalır semeri, İnsan ölür kalır eseri” sözünü de hatırlatarak muhalefete yüklendi.

CHP’nin 3. Köprüye karşı çıktığını ve seçim beyannamesine de koyduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, “Bu zihniyetten başka bir şey beklenmez. Bunlar 1. Köprüye de , 2. Köprüye de karşı çıkan zihniyet. Madem karşı çıkıyorsunuz, neden köprülerden geçiyorsunuz. O zaman köprülerden geçme yerine sandalla karşıdan karşıya geçin” dedi.

Erdoğan, 3 köprüyü yapacaklarını, ve bu köprüden ağır yük araçlarının geçeceğini ve demir yolu taşımacılığını da ilave edeceklerini açıkladı. Ulaşım alanında önemli işlere imza attıklarını kaydeden Başbakan “ Marmaray2013’de bitirilecek. Ahırkapı- Pendik arası tüp geçit temelini de attık. Bu tünelden otomobiller geçecek. İstanbul’un trafiği rahatlayacak” diye konuştu.

KASTAMONU YATIRIMLARI

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Feshane de gerçekleştirilen Kastamonulular Gecesi’nde birlik, beraberlik ve dayanışmanın güzel örnekleri sergilendi.

Salonu hınca hınç dolduran Kastamonulular Başbakan Tayyip Erdoğan’ı tezahüratlar eşliğinde “Büyük Usta” sloganlarıyla karşıladı. Son derece neşeli geçen gecede bir konuşma yapan Recep Tayyip Erdoğan Kastamonu’da gerçekleştirilen hizmetleri özetlerken “Kastamonu, dönemimizde en büyük yatırımlara, en büyük hizmetlere şahit oldu.

Kastamonu'da iktidarımız süresince 467 dersliğin yapımını tamamladık. Okullarımıza 7 bin 55 adet bilgisayar gönderdik. 2006'da Kastamonu'ya üniversite kazandırdık. Açtığımız Kastamonu Üniversitemizin bünyesinde, 4 fakülte, 2 enstitü, 3 yüksekokul ve 4 meslek yüksek okulu hizmete girdi. 2009 -2010 öğretim döneminde 500 yatak kapasiteli yurdu hizmete açtık. Yapımına bizden önce başlanan sağlık yatırımlarının hepsini tamamladık hizmete açtık.

Merkez Devlet Hastanesi, Daday Devlet Hastanesi, Kadıdağı Trafik Hastanesi'ni tamamladık. Tosya Devlet Hastanesi ek binasının yapımına biz başladık, süratle tamamladık, hizmete açtık. Uzman hekim sayısını 92'den 152'ye çıkardık. 2002 yılında 623 olan ebe ve hemşire sayısını 824'e çıkardık. Kastamonu Adalet Sarayını ve Taşköprü Adalet Sarayını tamamladık, hizmete açtık'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, TOKİ aracılığı ile Kastamonu'da bugüne kadar bin 696 konut uygulaması başlattıklarını ve bin 372 konutu sahiplerine teslim ettiklerini belirterek, 324 konutun yapımına devam ettiklerini hatırlattı.

ILGAZ TÜNELİ YAPILACAK

Kastamonu ile ilgili bir de müjdesi olduğunu dile getiren Erdoğan, ''Ilgaz Tüneli ile ilgili çalışmalarımız proje safhasında, 2012 yılı içerisinde yapımına başlamayı hedefliyoruz'' dedi.

DR. ERHAN EROL HEDİYE VERDİ




Kastamonulular Gecesinin ev sahipliğini yapan Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gecenin sonunda Kastamonu’nun simgesi olan Kastamonu Saat Kulesi’nin maketini hediye etti. Başbakan daha sonra akşam yemeğini Kastamonullarla birlikte yedikten sonra salondan ayrıldı.