SİNOP'a gelen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, yurt, sevgi evleri, huzurevleri gibi çok sayıda birimleri olduğunu belirterek, "Ülke genelinde iyi bir durumdayız. Standardımızı yükseltmek adına çalışma yapıyoruz" dedi. 
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, bugün karayoluyla Ankara'dan Sinop'a geldi. Sinop Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret eden Bakan Kavaf, burada yaptığı açıklamada, "Bize bağlı kurumlarda huzurevleri, çocuk yuvaları, 13-18 yaş kız ve erkek çocukları için yetiştirme yurtlarımız var. Her birinde yaklaşık 12 çocuğumuzun kaldığı villa tipi sevgi evlerimiz bulunuyor. Yurt genelinde yaklaşık 250 çocuk evi var. Sokağa bırakılmış, suça itilmiş çocuklarımızın rehabilite edildiği rehabilitasyon merkezlerimiz var. Şimdi bunlara yaşlı bakım ünitelerini de ilave ediyoruz" dedi. 
Engelli çocukları bulunan ailelerin bu çocuklarını gündüz bırakabilecekleri bakım hizmeti veren birimlerde açacaklarını dile getiren Bakan Kavaf, "Ülke genelinde iyi bir durumdayız. Ama standardımızı yükseltmek adına çalışıyoruz" diye konuştu. Valiliğin ardından yurtları ziyaret eden Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf akşam saatlerinde Ankara'ya dönecek.